SCI JO17-2 – DESK JO17-4 (2-4)

04-12-2017 om 22:13 JO17-4, Wedstrijdverslagen

2017-12-02-sci-desk-jo17-4

Voor DESK JO17-4 stond op zaterdag 2 december een uitwedstrijd op het programma tegen SCI in Sint-Michielsgestel. Na de winstpartij van vorige week wilden we de ongeslagen reeks van 4 wedstrijden graag een vervolg geven.

In de eerste helft hadden wij het betere van het spel. Een paar aanvallen werden afgefloten wegens buitenspel. Thijs kreeg een goede kans die door de keeper werd gered en hij schoot de rebound over het doel. SCI kreeg ook wat aanvallen maar tot grote kansen kwam het niet. De wedstrijd werd steeds feller. Wij kwamen wel op een 0-1 voorsprong. Het schot van Thijs werd in eerste instantie gered door de doelman maar dit keer behield hij in de rebound wel de rust en zette ons op voorsprong. Helaas werd de ruststand 1-1. Mika wilde de bal uitverdedigen maar raakte de bal verkeerd waardoor de bal in het eigen doel eindigde.

In de tweede helft werd er op- en soms over het randje gespeeld. Het laatste was het geval bij een overtreding van Luuk in het strafschopgebied waarna de scheids een penalty toekende. Deze penalty werd benut en we keken tegen een achterstand aan. Gedurende de tweede helft ontstonden er hier en daar ook een paar opstootjes. Een speler van SCI kreeg geel door het uitdelen van een tik aan Declan. We kwamen hierdoor in een overtal situatie en die buitten we uit. Ruben was mee opgekomen als rechtsback in een aanval en rondde deze aanval keurig af. 2-2. Waar SCI zich uit het spel liet halen door het felle en soms wat gemene spel lieten wij ons niet beïnvloeden en kwamen we op voorsprong. Stijn schoot de bal over de keeper heen in het doel en even later maakte Stijn ook de 2-4 door de bal snoeihard tegen de touwen te jagen. Hierna moesten we ons beperken tot verdedigen. Luuk moest de bal nog een keer van de lijn halen en ook Jochem wist veel aanvallen af te stoppen. Dit leidde ook tot irritatie bij de tegenstander. Aan onze kant was er opluchting toen de scheidsrechter affloot en we weer drie punten bij konden schrijven.

We zijn erg blij met deze zwaarbevochten overwinning en verdiende drie punten. Volgende week is de laatste wedstrijd van de najaar competitie en we hopen ook die te winnen in een thuiswedstrijd tegen RKDVC.

Sam Haarbosch

Tags: