DESK VR1 – Blauw-Wit’81 VR1 (3-1)

06-12-2017 om 21:19 DESK Nieuws, Speciale aandacht, Vrouwen 1

2017-12-03-desk-vr1-blauwwit

DESK wint dé derby van Blauw-Wit’81

Daar we vorig seizoen nog de derby DESK-Uno Animo hadden, hebben we dit seizoen bij het Vrouwenvoetbal van DESK een heuse kraker binnen de gemeente Loon op Zand. De dames van DESK zorgen ervoor dat er toch een derby binnen de gemeente gespeeld wordt, namelijk tegen Blauw-Wit’81 uit De Moer. Afgelopen weekend was de thuiswedstrijd van het eerste treffen met de dames uit De Moer thuis op de Eikendijk.

Zondag 3 december stond de thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit VR1 op het programma.
Het verslag:
We gingen weer voor de winst en de nodige 3 punten.
We beginnen sterk, met een goed lopend positiespel. We zijn meteen veel in de aanval en op zoek naar de openingstreffer. Na een kwartier voetballen ontstond er een aanval op rechts via Shirley die Kiki de diepte in stuurde, waardoor Kiki door kon lopen naar de achterlijn en de voorzet op Esther gaf. Esther liep de bal perfect binnen, 1-0!
Dit gaf veel vertrouwen voor ons en bleven fel. Dit resulteerde tot een aantal gevaarlijke aanvallen aan onze zijde. Laura gaf een perfecte steekpaas op Nikki die van achteruit helemaal op stoomde naar voren waarbij ze 3 vrouwen van Blauw-wit achter haar liet. Nikki gaf de bal breed op Esther die ook in volle sprint was. Esther nam de bal aan en kon hem zo rustig binnen schieten.
We gingen de rust in met een 2-0 voorsprong.
Na rust was Blauw – wit op zoek naar de tegentreffer. Zij waren erg fel, en DESK liet ze te veel hun eigen spel spelen. Wat inderdaad resulteerde tot een tegendoelpunt, helaas 2-1.
Dit was een tegenslag voor de dames van DESK, waardoor eerder de 2-2 in de lucht hing dan dat wij de 3-1 zouden scoren. Maar de perfect keepende Noortje hield een paar knappe ballen uit de goal waardoor ze ons levend hield. Hier kregen wij vertrouwen van en gingen op zoek naar nog een doelpunt.
Nicole kreeg de bal, sprintte er zo maar even 2 verdedigsters uit en kon vanaf de 16 meten uithalen op goal. Helaas redde de keepster.
Even later gaf Esther een steekbal op Kiki, die de sprint in zette richting doel. Zij liet de verdedigers van Blauw-wit achter haar en stond een op een voor de keepster. Ze koos een hoekje en schoot de bal beheerst binnen, 3-1!!!!!!!
Dit wisten we vast te houden tot het eindsignaal. Weer zijn de 3 punten binnen!!!
Lekker bezig dames!
Volgende week spelen wij om 12uur een uitwedstrijd in Gastel.

Support your locals!

Tags: ,