Terug op ‘t oude nest: Welkom terug Sanne!

06-12-2017 om 20:24 DESK Nieuws, Jeugdvoetbal, Junioren, Meiden, Pupillen

2017-12-06-sanne-klerx

Sanne Klerx gaat afstuderen bij DESK

She’s back! Sanne Klerx keert terug bij DESK voor haar afstudeeronderzoek. Sanne werkte drie seizoenen bij DESK (tot de zomer van 2015) als verzorger bij de jeugd tijdens haar opleiding tot fysiotherapeut. In 2014 studeerde ze af en daarna is ze kinderfysiotherapie gaan studeren. Daar is ze nu bijna klaar mee en op dit moment is Sanne aan het afstuderen. Dat doet ze aan de hand van een onderzoek en thesis.

Het afstudeeronderzoek van Sanne hangt samen met de ontwikkeling van een meetinstrument waarmee de functionele spierkracht van kinderen getest kan worden. Die test bestaat al voor kinderen van 4 t/m 10 jaar en wordt nu uitgebreid voor kinderen van 11 t/m 16 jaar. Sanne gaat voor die uitbreiding onderzoeken of er krachtsverschillen ontstaan tussen jongens en meisjes en als dat inderdaad zo is, vanaf welke leeftijd dat zichtbaar is.

Wat Sanne bij DESK gaat doen is het volgende: ze gaat samen met een aantal medestudenten kinderen (DESK-leden) testen. Bij de kids gaat ze een aantal verschillende krachttesten afnemen. Het verwerken van die gegevens gebeurt uiteraard anoniem. Ook haar twee medestudenten zullen de resultaten gebruiken voor hun eigen onderzoek (ook een deel van de doorontwikkeling van de test). De test heet de FSM (functionele spierkracht meting).

Uiteraard wordt toestemming aan de ouders van de leden gevraagd of hun kinderen getest mogen worden. Dat doet Sanne door middel van een brief die zij op de vereniging uitdeelt aan de leiders/trainers. Het afnemen van de testen gebeurt bij DESK. Als toestemming wordt gegeven, dan volgen twee testdagen bij de vereniging. Uiteraard is deelname aan het onderzoek geheel vrijblijvend en gratis. Ouders van de leden in de te onderzoeken doelgroep ontvangen de brief zsm.

DESK wenst Sanne veel succes met haar onderzoek!

Tags: , , , ,