Were Di JO10-4 – DESK JO10-2 (0-15)

10-12-2017 om 15:06 JO10-2, Wedstrijdverslagen

2017-12-09-were-di-jo10-2

Galavoorstelling van DESK JO10-2

Daar waar alle overige wedstrijden werden afgelast door de slechte weersomstandigheden stond zaterdag 9 december op een ijzig koud kunstgrasveld van Sportpark Moerenburg de match tegen Were Di gepland. De Tilburgse tegenstanders staan laatste in de poule en ondanks de ingeschatte verwachtingen en beloofde “vuur” en “tikki-takka” door de spelers, begonnen we met onze standaard aanpak, terwijl supporters en ouders hun heenkomen zochten op een beschutte plaats.

Zonder de afwezige Tim van Efferen en onder aanvoering van Jules werd er met Yves op doel begonnen aan de partij. Vanaf de aftrap wordt er door DESK druk gezet op de tegenstander en al snel leverde dat de nodige hoekschoppen op. Bij de tweede poging slingert Tom de bal voor het doel; het is al raak. Met een schitterende volley werkt Jules de bal tegen de touwen. Hij zet DESK op een 0-1 voorsprong. Were Di werd vastgezet op eigen helft en kon niet meer dan ruimen…. Slechts één keer eist doelman Yves de bal op als Were Di een keertje op onze helft arriveert. Veel kansen werden gecreëerd door fraaie combinaties. Uit zo’n aanval raakt Koen de paal. Weer is het Jules die er 0-2 van maakt. Koen is goed op dreef vandaag maar krijgt de bal er maar niet in… hij stuit op de keeper, raakt de lat…. na een corner, genomen door Jules schiet Koen op doel, wéér gaat de bal maar net naast. Als Isolde de bal onderschept houdt zij het overzicht en zet Jules aan het werk. Hij passed de bal op Koen, die hem op zijn beurt verlengt, hij gunt de goal aan Mees (0-3). Even later lukt het wel en maakt Koen verdient de 4e DESK treffer. Als Jules door de defensie van Were Di slalomt, ziet hij zijn poging op de paal eindigen. Ook Robin pikt zijn goaltje mee en schiet knap de 0-5 ruststand binnen.

De tweede helft neemt Isolde plaats onder de lat. Het spel gaat op dezelfde manier verder. Ook Were Di heeft een andere keeper opgesteld die, in de duels wel zijn mannetje stond. Echter was hij niet opgewassen tegen schoten van afstand. Yves maakt daar goed gebruik van, 0-6. Zo weet Alpay een afvallende bal snoeihard langs de doelman te schieten (0-7). Vervolgens gaat het snel en lijkt de moraal bij de Tilburgse jeugd verdwenen.

Jules maakt de 8e voor DESK en als Koen vrij voor de doelman opduikt, maakt hij met een schitterende lob er 0-9 van. Isolde heeft op één terugspeelbal na niets te doen en gaat er bij zitten… Inmiddels spelen we nog maar met één speler in de achterhoede en zoekt iedereen zijn geluk. Tim Muskens bolt voor de 10e keer het net als hij een goede voorzet afrond. De 11e is in de maak wanneer Jules zichzelf in stelling brengt door met zijn fraaie moves alles en iedereen voorbij te gaan en afrond. DESK gaat door, er is geen medelijden, als Jules een balletje met de hak terug legt, zo kan Yves zijn tweede maken!

Tim wordt in het centrum aangespeeld, hij kapt zijn tegenstander uit en haalt uit (0-13). De tegenstanders zijn helemaal stuk gespeeld, wat resulteerde in nog twee geweldige treffers van Robin. Goed samenspel trok de dicht op elkaar spelende tegenstander uit elkaar en liet ze alle hoeken van het veld zien. Het was niet te belopen voor Were Di. Dit resulteerde in een schitterende eindstand van 0-15!!!

De penaltyserie ging ook net zo lekker, goed geplaatst vlogen de ballen in het netje. Nog een verdiende warme douche, daarna een gezonde versnapering, die gretig aftrek vindt, vooral bij de moeders. We gaan met een dubbel gevoel het weekend in “Een beetje zielig was het wel voor de Were Di spelers”…. Maar toch wel lekker!!!

Bekijk de foto’s op de Facebookpagina van DESK.

Tags: ,