Winnaar Rabobank E-Sport Toernooi: Stijn Timmermans

02-01-2018 om 23:34 DESK Nieuws, Jeugdvoetbal

2018-01-02-fifa18-toernooi

Debuut van het E-Sport Toernooi

Afgelopen dinsdagmiddag was het clubhuis bij DESK afgeladen vol met een honderdtal E-Sport debutanten van DESK. Het Rabobank E-Sport Toernooi: FIFA18 werd om 13:00u afgetrapt door We Play E-Sports , de organisator van dit geweldige evenement geïnitieerd door de toernooi- en evenementencommissie DESK onder de bezielende leiding van Petra Delsasso, Rachel Brouwers en Bas Mikkers.

Alle deelnemers werden verdeeld onder poules van vier spelers per poule. Nadat iedere deelnemer zijn/haar drie poulewedstrijden gespeeld hadden, werden de nummers een en twee van deze poules geplaatst voor de knock-out wedstrijden. De beste nummers een en twee van alle poules speelden ieder een knock-out wedstrijd voordat de zestien finalisten voor de achtste finales bekend waren.

Jongste deelnemers van het eerste E-Sport toernooi waren twee spelers van de DESK Kanjers M2, Dio Cleijn (5 jaar) en Javayri Martilia (6 jaar). De kleinste van deze twee Kanjers versloeg in de poulefase eerst Luuk Pullens (JO14), won eveneens overtuigend van Wout Wagemakers (JO12) en speelde gelijk tegen Jayden van Mosselveld (JO9).

De supporters verzamelden zich massaal naar de knock-out wedstrijd tussen Arda Yesiloglu (JO9) en Dio (Kanjers M2). De kleinste deelnemer strandde tegen de oppermachtige Arda, die in de kwartfinale tegen de nummer drie van het eerste E-Sport Toernooi uitgeschakeld werd. Wie weet had hij verder gekomen tegen een andere tegenstander.

Na de achtste finales waren er nog acht finalisten over in de kwartfinales:

• Giel van Iersel vs. Sem Burgmans (1-3)
  • Derck van Hooren vs. Luuk Timmermans (1-1)
  • Xander van Schaik vs. Arda Yesiloglu (7-1)
  • Stijn Timmermans vs. Tommy van Delft (4-1)

De eerste halve finale werd gestreden tussen Sem Burgmans en Luuk Timmermans met Luuk als eerst geplaatste eindfinalist. De tweede halve finale werd gespeeld tussen Xander van Schaik en Stijn Timmermans.

Een bloedstollende penaltyreeks tussen Xander en Stijn zorgde voor de beslissing en werd gewonnen door Stijn Timmermans. Beide broers tegen elkaar in de finale van het eerste E-Sport Toernooi. De troostfinale voor de derde plaats, tussen Sem Burgemans en Xander van Schaik werd gewonnen door Xander die het brons veroverde.

De finale tussen de broertjes Timmermans werd gewonnen door Stijn die daarmee de eerste winnaar van het E-Sport Toernooi werd. Luuk Timmermans verdiende knap het zilver van dit toernooi.

De top drie

1. Stijn Timmermans
  2. Luuk Timmermans
  3. Xander van Schaik

Gefeliciteerd heren!

Bedankt alle deelnemers aan dit eerste E-Sport Toernooi, de organisatie vanuit We Play E-Sports en de Evenementen- en Toernooien Commissie Jeugdvoetbal van DESK.

Super bedankt voor deze geweldige middag!

Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: , , , , ,