VCB – DESK (2-0)

28-01-2018 om 22:44 DESK 1, DESK Nieuws, Speciale aandacht

2018-01-28-vcb-desk

DESK met lege handen

De eerste competitiewedstrijd van 2018 voor de ploeg van trainer Harry Biemans stond zondagmiddag op het programma. Promovendus VCB, wat voorheen 50 jaar in de 5e Klasse speelde was de tegenstander. Er stond een flink stevige wind in Village de Biez aan de Biezenmortelsestraat.

Beide ploegen komen fris uit de kleedkamer en de beginfase begint gelijk fysiek. De ploeg uit Biezenmortel kent een aantal routiniers die het de jonge ploeg van DESK flink lastig kunnen maken. De eerste poging van DESK komt van de voet van Mitchell Bastianen. Hij ziet de doelman iets te ver voor zijn doel staan en probeert de bal van een meter of 30 in de goal te plaatsen. De poging van Mitta gaat over.
DESK en VCB schuwen de duels niet en er worden pittige duels uitgevochten op het veld. Nadat Djordi Smout en Mitchell het nog eens van afstand proberen, raakt de centrale verdediger van VCB geblesseerd. Na een kwartier spelen wordt de aangeslagen speler gewisseld en komt een oud bekende van DESK in zijn plaats. Peter Donders neemt de plek in het centrum van de VCB defensie in.
In het tweede deel van de eerste helft is er niet veel te melden. Een vrije trap van Mitchell net voor het rustsignaal wordt overgeschoten en beide ploegen gaan met een 0-0 stand aan de thee.
Direct na rust is het VCB die aandringt en DESK een waarschuwing geeft. Een hard laag schot gaat net voorlangs het doel van Carlo v/d Beukel. Een minuut later is het dan wel raak. Het is oud DESK speler Lucas Mallens die de bal achter doelman v/d Beukel kopt.
DESK zal uit een ander vaatje moeten gaan tappen wil het deze middag punten mee willen nemen terug naar de Eikendijk. Met nog een half uur op de klok schakelt de ploeg een tandje omhoog en komt het aan aanvallen toe. Een voorzet van Niels Hamers vanaf de rechterkant wordt vanaf de zestien geplaatst op doel geschoten, maar het schot gaat net naast.
Twee minuten laat heeft Rob van Loon de kans op de gelijkmaker. Rob vlamt de wedstrijdbal loeihard op het doel en de doelman weet de poging uit de korte hoek te boksen. Niet veel later is het Aron van Seeters die de bal op het hoofd krijgt na een corner van Mitta. De kopbal gaat over het doel van de goalie uit Biezenmortel. Oud DESK speler Peter Donders pakt een gele kaart na een overtreding op de rappe Bastianen. Met nog een minuut of 20 te spelen komt Roy Dekkers in het veld en vervangt Djordi Smout. Rens van Heijst wordt binnen de lijnen gebracht en lost Bas van Boxtel af in de defensie.
De wedstrijd wordt op slot gegooid door de thuisploeg. Een corner van VCB valt op het hoofd van de kleinste man van het veld binnen de zestien. De speler kan helemaal vrij eenvoudig binnen koppen en zet DESK op een grote achterstand. In de slotfase probeert DESK het nog. Niels Hamers is dichtbij de aansluitingstreffer met een geplaatst schot van afstand die nog met de vingertoppen knap op getikt wordt door de doelman van VCB.
Aan de andere kant is het weer de dekselse Lucas Mallens die Carlo van 35 meter verrast. Een hard en hoog afstandsschot gaat richting het het lege doel, de bal valt uit de lucht en stuitert voor het doel in de zestien hoog op en gaat over. Na 90 minuten zit het er op en staat DESK met lege handen. Het zal volgende week thuis tegen ZIGO uit een ander vaatje moeten tappen om de eerste punten van 2018 bij te kunnen schrijven.

Tags: