vv Dongen JO17-4 – DESK JO17-4 (1-2)

29-01-2018 om 22:13 JO17-4, Wedstrijdverslagen

2018-01-29-vv-dongen-jo17-4-desk-jo17-4

DESK JO17-4 fris uit de winterstop

De winterstop is weer voorbij. Dat geldt nu ook voor DESK JO17-4. De oefenwedstrijd uit tegen Dongen was het begin van de tweede seizoenshelft. Nu was het alleen de vraag of we goed uit de winterstop waren gekomen.
Het duurde niet lang voordat we antwoord hadden op die vraag. Direct vanaf de aftrap werd er een aanval opgezet en al na acht seconden zette Declan de 0-1 op het denkbeeldige scorebord. Na dit doelpunt nam Dongen de regie in de wedstrijd. Ze hadden meer balbezit en creëerden ook meer kansen. De verdediging stond goed en kon voorkomen dat Dongen op gelijke hoogte kwam. Wij kregen nog wel een goede kans voor rust maar het schot van Thijs werd gekeerd door de keeper. We gingen met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het weer Dongen dat probeerde aan te vallen en wat kansen wist te creëren maar weer niet wist te benutten. Stijn kreeg namens ons een goede kans maar wist een een-op-een situatie niet uit te spelen. Wij wisten wel de voorsprong te verdubbelen. Uit een corner genomen door Daan wist Kyan de bal binnen te koppen. Uit een volgende corner kopte Jochem richting doel maar de keeper bracht redding. Dongen maakte de aansluitingstreffer. Via de kluts kwam de bal bij de Dongense spits die afrondde. Dongen zette nog aan maar wist in de laatste minuten niet meer te scoren.

Dit was onze eerste overwinning van 2018. De komende weken zijn er voor ons geen oefenwedstrijden gepland maar op 24 februari hopen we in een uitwedstrijd tegen WSC de eerste punten van de voorjaarsreeks te pakken.

Sam Haarbosch

Tags: