DESK JO10-1 – Willem II JO11-2 (7-3)

03-02-2018 om 13:42 JO10-1, Wedstrijdverslagen

2018-02-03-desk-jo10-1-willemII-jo11-2

DESK wint van de Tricolores

Het was de vraag of het deze ochtend wel door zou gaan, gezien de hoeveelheid regen die afgelopen week gevallen was. Om 9u stond de aftrap gepland voor DESK JO10-1 tegen de Tricolores uit Tilburg: Willem II. De voorbereiding op de tweede helft van het seizoen is weer begonnen. Noud de Kock was vandaag afwezig, maar hoofdtrainer Ron Damen kende een vrijwel fitte selectie.

Als scheidsrechter Henk Smit fluit voor de aftrap is het DESK dat gelijk fel uit de startblokken schiet. Willem II wordt achteruit gedrukt en het is Tygo van Gorp die de score opent voor DESK. Een heerlijke pegel in de linker bovenhoek is onhoudbaar voor de doelman uit Tilly.

DESK drukt door en een aanval via de linkerflank via Ché Cleijn, die Kian v/d Power bereikt gaat net voor het doel van Willem II over de achterlijn. Willem II vindt in de omschakeling snelheid voorin en de verdediging van DESK is niet scherp. Via een snelle counter komen de Kruiken op gelijke hoogte, stand 1-1.

Kopjes omhoog en doorgaan met voetballen. Ruben Smit heeft de kans op 2-1. Het schot van ons blond Duracell konijntje wordt gestopt door de doelman. Ook de poging kort daarop van Ché gaat over. Enkele minuten later is het wel de spits van DESK die de bal in de touwen jaagt. Hij wordt aangespeeld en haalt verwoestend uit in de bovenhoek. Keeper wederom kansloos.

Kian van de Power komt gevaarlijk door de defensie van Willem II door en ziet zijn vlammend schot op de deklat spatten. Willem II krijgt een corner tegen en ziet dat Siem Rombouts de bal voorgeeft. De bal belandt bij Ché voor zijn voeten en tikt de bal binnen. DESK op een marge van 2, maar Willem II komt terug.

De verdediging van DESK vergeet af te spreken wie de tegenstander overneemt als er iemand vanuit de verdediging mee naar voren gaat. Dat geeft Willem II de mogelijkheid om eenvoudig met drie Tricolores tegen een verdediger en sluitpost Delsasso op te stomen. Het is dan ook een koud kunstje voor de aanvallers van Willem II om doelman Delsasso te doen laten bukken om de bal uit het doel te halen.

Stand 3-2

DESK weer even wakker geschud en het gaat door met hun offensief spel. Op slag van rust krijgt Siem Rombouts een kans om DESK weer op een marge van 2 te zetten, maar de doelpoging van Siem gaat net naast.

Ruststand: 3-2
In de rust spreken Ron en Peter hun mannen toe en zien dat dat zijn vruchten af werpt. De combinaties gaan vlotter en men gunt elkaar de bal. Een heerlijke combinatie om de vingers er bij af te likken volgt nadat Ruben Smit inspeelt op Ché. Ché vindt Stijn die de bal weer goed af geeft op Tygo. Een koud kunstje voor Tygo die ook zijn tweede doelpunt van deze ochtend op zijn naam mag bijschrijven. Stand 4-2.
Even later een corner vanaf de rechterkant genomen door Stijn. Stijn slingert de bal hoog voor het doel, waar de kleinste man van het veld Kian v/d Power geheel vrijstaand bijna binnen kopt. Zijn kopbal gaat net over. Nog geen twee minuten later een identieke situatie voor DESK. Corner Stijn op het hoofd van Kian en de bal weer net over de deklat.
DESK is gretig en de defensie houdt in het eerste deel van de tweede helft de ploeg van Willem II op afstand. Timm de Jong en Ties van Laarhoven kunnen de tegenstanders van het doel van Thijn Delsasso houden. Ook Siem op rechts houdt de boel achterin goed op slot. Willem II valt aan, maar het is Stijn v/d Pas die overneemt aan de rechterkant van het veld. Hij ontwijkt een tackle en gaat er vandoor. Stijn speelt Kian op links geweldig in, waarna Kian de bal laag voor het doel passt. De doelman van Willem II duikt naar de bal, maar de spits van DESK Ché is er als de kippen bij om de bal binnen te prikken. Stand 5-2.
Dat de spits van DESK afgelopen woensdagmiddag tijdens de training van zijn kleine broertje Dio (Kanjers) een spitsentraining kreeg van HJO Mathieu v/d Steen werd duidelijk. De spits van DESK noteerde zijn vierde doelpunt van de ochtend en bracht daarmee samen met zijn teamgenoten DESK op een 6-2 voorsprong.
De nonchalance sluipt er in en in de omschakeling wordt er niet scherp mee terug verdedigd. Willem II wordt sterker. Doelman Delsasso die weinig te doen had, moet meerdere keren in korte tijd in actie komen en behoudt zijn team op een marge van 4. Toch wordt het 6-3 nadat Willem II via een uitbraak de bal binnen kan tikken.
DESK moet het de laatste tien minuten zelf doen, zonder coaching vanaf de zijlijn. Eens kijken of het team zelf hun taken en afspraken kunnen maken in het veld. DESK zet de marge weer op 4 nadat Kian het op een sprinten zet en de bal aan Ché gunt. Ché noteert zijn vijfde doelpunt van de wedstrijd en wint samen met zijn teamgenoten van Willem II.
Het oefenduel kent goed voetbal, heerlijke combinaties en zeker ook verbeterpunten waaraan gewerkt kan worden in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Goed gespeeld boys en blijven ontwikkelen!

Tags: , ,