DESK MO11-1 – Wilhelmina MO11 (11-0)

03-02-2018 om 23:30 MO11-1, Wedstrijdverslagen

2018-02-03-desk-mo11-wilhelmina-mo11

DESK op stoom in 2e helft

DESK MO11 speelde afgelopen zaterdagochtend om 10:00u een vriendschappelijke wedstrijd tegen Wilhelmina MO11-1. DESK als Eerste Klasser ingedeeld in de komende competitie mocht het opnemen tegen de leeftijdsgenootjes van Tweede Klasser Wilhelmina. De wedstrijd begon droog aan de Eikendijk in Kaatsheuvel.

Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht. De witte Onana van DESK, Pleuntje Pepping, stond de eerste helft onder de lat voor de geel-blauwen. De verdediging van DESK met Suus v/d Pennen, Merel van Gerwen en Floortje de Jong wist de aanvallen van Wilhelmina te pareren, waardoor Onana weinig tot niks te doen had. Aan de andere kant was het de aanval van DESK die niet tot scoren kwam. De hardwerkende Merel van Gerwen kwam regelmatig op en speelde een geweldige eerste helft. Op het middenveld waren het Flo Cleijn, Lisa Sins, Flo Hakkert en Bente van Loon die de aansluiting moesten vinden met spits Maartje de Jong.

Het spel golft op en neer en lijkt af te stevenen op een 0-0 ruststand. Toch is het DESK die de openingstreffer op naam van Lisa Sins schrijft. Scheidsrechter dhr. J. van Loon fluit een uitstekende partij en blaast voor het rustsignaal op zijn fluitje.

Na rust volgen er enkele wisselingen in de ploeg. Spits Maartje verdwijnt onder de deklat bij DESK en de witte Onana promoveert in de spits van DESK.

Die wisseling draagt gelijk bij aan een productiever spel met veel doelpunten in de tweede helft. Pleun Pepping tekent voor haar eerste treffer in de wedstrijd. Merel van Gerwen, keihard werkend in de eerste helft, noteert ook haar doelpunt op het scorebord. Stand 3-0.

Wilhelmina komt er sporadisch uit in de omschakeling, maar de defensie van DESK en de keepster weerhouden de tegenstander tot scoren. De toegesnelde pers van DESK, “Jantje in ’t Groen”, ziet dat Pleun Pepping haar tweede doelpunt maakt. Stand 4-0 en de kleine van Woutje is los. Na de 4-0 tekent Pleun voor een heuse hattrick.

De 5 en de 6-0 komen van de schoen van Pleun. Het team draait als een diesel-motor, effe laten gloeien en daarna lopen als een dolle. Flo Hakkert en Merel van Gerwen weten de touwen van het doel van Wilhelmina te doen bollen. En ook Suus v/d Pennen mee op gekomen uit de verdediging noteert haar doelpunt.

Uiteindelijk fluit scheidsrechter dhr. van Loon af met een 11-0 eindstand, waarbij Pleun (met een dubbele hattrick), Merel van Gerwen, Flo Hakkert en Suus v/d Pennen trefzeker waren voor DESK.

Een heerlijk resultaat ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft voor de MO11 tegen deze Tweede Klasser. De eerste competitiewedstrijd voor de MO11 is thuis tegen ST. Steensel/Knegselse Boys. Deze ploeg promoveerde van de Tweede naar de Eerste Klasse met een doelsaldo van +62 en 85 doelpunten in 11 wedstrijden.

Mochten de meiden van DESK deze vorm weten te houden dan kan deze pot een interessant treffen worden 24 februari aan de Eikendijk.

Bekijk de foto’s van de wedstrijd tegen Wilhelmina op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: