DESK – ZIGO (0-0)

04-02-2018 om 22:33 DESK 1, DESK Nieuws, Speciale aandacht

2018-02-04-desk-zigo

Remise op de koude Eikendijk

Vanmiddag om 15:00u stond de wedstrijd tussen DESK en ZIGO gepland op het hoofdveld van de Eikendijk. Vanwege de staat van de velden moest ons Tweede op het kunstgrasveld om 11:30u tegen Dubbeldam. DESK 1 zou als er neerslag ging vallen ook verkassen naar het kunstgras. Maar om 15:oou was het droog en konden de noppen aangedraaid worden voor een pittig duel.

De tegenstander had immers een speelronde terug al met 4-1 gewonnen van de huidige nummer drie uit de competitie Gilze. DESK was gewaarschuwd. Vandaag stond er ook de terugkeer op het veld van de parel van Jan Thiel, Steven Krikken, op het programma. Daarnaast keerde Rick Vervaart weer terug op het veld na een zwaar jaar revalidatie na de operatie aan zijn pittige blessure. Welkom terug boys.

DESK speelde vanmiddag met Steven Krikken en Stijn Bergmans in het defensieve centrum. Op de vleugels in de verdediging konden Niels Hamers en Dylan Roovers hun borst nat maken tegen de snelle vleugelspitsen van ZIGO. De verdedigers houdt ZIGO goed van het doel van keeper Carlo v/d Beukel in de beginfase van de wedstrijd, met een licht overwicht van ZIGO.

Gedurende de eerste helft komt DESK beter in de wedstrijd en ziet Mitchell Bastianen vanaf de linkerkant naar binnen trekken. De bal ligt vrij voor Mitta om aan te leggen en onze nummer 10 krult de bal net naast de rechter kruising. Het spel golft op een neer maar kent geen gevaarlijke kansen voor beide ploegen.

Vijf minuten voor rust zet DESK nog even aan. Roy Dekkers vanaf de rechterkant trekt de bal terug en Rob van Loon vlamt de bal hard in de drukke zestien op het doel. Zijn schot wordt gekraakt door de defensie. Aan de andere kant is het Aron van Seeters die de bal voor het doel slingert. Ronny de Bresser kopt de voorzet over het doel.

Met een 0-0 ruststand gaan beide ploegen aan de thee.

Na rust is DESK feller uit de kleedkamer gekomen en houdt de druk op ZIGO. Rob van Loon probeert het vanuit de tweede lijn en lost een schot op het doel. Ook Mitchell Bastianen probeert het van afstand, maar beide pogingen treffen geen doel.

ZIGO komt er in de omschakeling gevaarlijk uit via de zijkanten. Een aanval over de linkerkant dwingt Carlo v/d Beukel voor een uiterste krachtsinspanning. Het schot vanaf de hoek zestienmeter wordt zwevend uit het doel getikt door de sluitpost van DESK. Een corner volgt, maar levert geen gevaar op. Niet veel later is het weer ZIGO dat gevaarlijk aanvalt via de linkerkant. De scherpe voorzet belandt bij de tweede paal waar de rechtsbuiten van ZIGO doelman Carlo v/d Beukel in de korte hoek niet kan verrassen.

DESK komt twee keer goed weg. Aan de andere kant is het Ronny de Bresser die vanuit de rebound een poeier op het Tilburgse doel afvuurt. Zijn snoeiharde schot zeilt over de doelman heen en spat keihard op de lat uiteen. DESK dicht bij de openingstreffer.

De rentree van Rick Vervaart is een feit. Rick komt in de ploeg en zet gelijk fel druk. In de slotfase wordt Djordi Smout nog in de ploeg gebracht voor aanvallende ondersteuning. ZIGO komt bijna op voorsprong, maar de geklopte v/d Beukel wordt ondersteund door Dylan Roovers die de bal van de achterlijn af schiet.

In de slotminuten komt publiekslieveling Luuk Goenee nog in het veld. Hij wordt luidkeels toegezongen door de harde kern van DESK. Luuk zal na de carnaval een jaar in Dublin te vinden zijn in menig pub. Na 90 minuten zit de wedstrijd er op en fluit de scheidsrechter af op een ijskoude Eikendijk.

DESK pakt een punt en ziet de directe concurrentie op de ranglijst passeren. De ploeg zakt twee plaatsen naar de 7e plaats.

Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

De overige uitslagen:

vv Baardwijk – vv Oosterhout 4 – 0