DESK O13-1 – EMPLINA O13-1 (1-1)

05-02-2018 om 19:59 JO13-1, Wedstrijdverslagen

2018-02-03-desk-jo13-1-emplina

Keurige teamprestatie!

Deze wedstrijd stond al een tijdje in onze agenda. Eind vorig jaar werd-ie afgelast, net zoals alle andere wedstrijden in onze competitie. Zaterdag werden ze ingehaald. Een echte 6 punten wedstrijd, winst zou ons in de middenmoot brengen, verlies dicht bij de degradatieplekken.
In de bespreking gaf de trainer aan heel gelukkig te zijn met de voorbereiding naar deze wedstrijd. Blessures, toetsweken, griepepidemie en slecht weer zijn ingrediënten voor een goede voorbereiding; not! Vrijdagavond belt een centrale middenvelder af door ziekte en op zaterdagochtend een centrale verdediger, ook griep. Maar niet getreurd we hebben een prima team en het lukt zelfs om op zaterdagochtend (9 uur) nog 2 jongens uit de O12 te laten aanhaken (bedankt mannen). Om de situatie nog wat ernstiger te maken, valt in de voorbereiding een andere centrale verdediger uit. Een herstellende grieppatiënt en een herstellende longontstekingpatiënt geven aan dat we verre van verre van verre optimaal beginnen.
Het team zal vandaag diep moeten gaan om een resultaat te behalen, dat is op voorhand zeker. Wat een beleving heeft de O13 vandaag laten zien, van de 1e tot de laatste minuut is er geknokt voor een overwinning. De 1e helft 4 goede kansen, Emplina 0. In de rust valt er een lange stilte, waarna de spelers elkaar ongemakkelijk aankijken. De trainer noemt het gniffelen waarna de speler lachen om dit oud Hollandse woord. Leermoment: gniffelen =  zachtjes en een beetje in jezelf lachen = concentratie = trainer die ziet dat het goed zit (en weet dat hij oud is).
In de tweede helft een zelfde spelbeeld, Desk is voetballend iets beter maar Emplina compenseert dat met meer power. We komen na 20 minuten op voorsprong en aangezien we nog steeds 0 kansen hebben weggegeven, gaan we voor 3 punten. Hoe zuur is het om dan 1 minuut later de 1e kans een doelpunt te zien worden. Het uur U breekt aan, buigen of barsten. Emplina draait nog wat extra aan de powerknop en Desk komt niet meer aan voetballen toe, maar geeft nog steeds weinig weg. Einde wedstrijd!
Wat rest, teleurstelling over het resultaat maar wat een teamprestatie om ondanks alle tegenslagen toch een goede wedstrijd neer te zetten. Het team mag trots zijn. Geen namen in dit verslag, dat past niet in een echte teamprestatie. #trots

Tags: , , , ,