DESK Kanjers M3 op stoom in Berkel

17-02-2018 om 14:42 Kanjers M3, Wedstrijdverslagen

2018-02-17-desk-kanjers-jong-brabant

Kanjers M3 op toernooi bij Jong-Brabant

Het eerste toernooi na de winterstop voor de toppers van DESK Kanjers M3 vond plaats in het pittoreske Berkel-Enschot. De plaats waar het Trappistenbier rijkelijk vloeit en waar Jong-Brabant hun sportcomplex heeft gevestigd.

Om 10:15u was het verzamelen in Kaatsheuvel en vertrok de karavaan met spelers naar Jong-Brabant. Het nieuwe team was nog niet compleet. Job was op skivakantie en Xemsedin helaas nog ziek. De overgebleven kanjers Jente, Siem en Dio kregen ondersteuning van Mike uit de DESK Kanjers M1. Daarnaast werden er nog twee extra spelers ingevlogen uit de Kanjers M1: Mees van Ingen en Floris Verschuuren.

De warming werd verzorgd door Ché Cleijn en de Kanjers stonden klaar op veld 2 voor hun eerste wedstrijd tegen FC Tilburg 2. Trainers en coach Soyer en Cleijn werden geassisteerd door Esther v/d Woerd die de wissels voor haar rekening nam. Scheidsrechter Soyer blies voor de aftrap en DESK zet gelijk druk en FC Tilburg laat het kaas niet van het brood eten.

De eerste wissels vinden plaatsen en het zijn Mees en Floris die het veld in komen voor DESK. Het eerste balcontact van Floris is een uitbal die in gedribbeld mag worden. Floris pakt de bal, denkt niet na en schiet gelijk de bal op het lege doel en beloond zijn invalbeurt gelijk met een doelpunt. DESK op voorsprong.

De wedstrijd golft op en neer en FC Tilburg wordt flink onder druk gezet door DESK. Mees in de punt van de aanval zorgt voor veel gevaar. Ook in de achterhoede zijn het Mike, Siem en Jente die het gevaar uit Tilburg ver genoeg van het doel weten te houden.
Een uitbraak van DESK. Dio aan de bal die met de bal aan de voet de verdediging van FC Tilburg dolt. Dio zet zijn treffer op het scorebord en breidt de voorsprong uit naar 2 doelpunten. Scheidsrechter Soyer fluit een uitstekende wedstrijd, zonder de videoref te raadplegen fluit hij af met een 2-0 eindstand voor DESK. Super gespeeld toppers!
De tweede wedstrijd is het weer tegen FC Tilburg. De tegenstander FC Tilburg 3 zet de ploeg van Soyer en Cleijn gelijk onder druk en komt op een 1-0 voorsprong. De verdediging wordt verrast door de snelle uitbraken van FC Tilburg, maar ze blijven door bikkelen. Floris, Jente en Mike in de verdediging houden na de twee tegentreffers hun verdediging goed op orde en werken keihard. DESK dringt aan en het is Mees die bijna de aansluitingstreffer op het scorebord zet. DESK schakelt een tandje bij en combineert beter. Siem Soyer stuurt Dio diep met een heerlijke pass. Dio zet schrijft zijn tweede doelpunt in de boeken en brengt de spanning terug in de wedstrijd. Mees zet de ploeg bijna gelijk, maar een oude voetbalwet leert: “Als je zelf niet scoort, gaat ie er aan de andere kant wel in”. En zo geschiedde. FC Tilburg 3 countert DESK onderuit en wint uiteindelijk met 4-1.
De derde wedstrijd is het de thuisploeg, Jong-Brabant, die de tegenstander is van DESK. De toppers van DESK komen al snel op voorsprong via Floris. DESK niet scherp ziet dat de ploeg uit Berkel-Enschot gelijk komt. Mike en Siem schakelen een tandje erbij en vechten voor iedere bal. Jong-Brabant in de omschakeling, nadat DESK in de aanval was, komt er razendsnel uit met een counter die afgerond wordt. De Kanjers van DESK weer even met beide beentjes op de grond, krijgen nog een treffer te verwerken na een slippertje in de achterhoede. De wedstrijd die onder leiding stond van de spelers zelf werd afgefloten met een 3-1 eindstand.
De ploeg kent een uitstekende start en moet daarna 7 treffers incasseren. Even een korte bespreking en op naar de laatste tegenstander van dit toernooi: tsv Gudok. Kop omhoog en borst vooruit begint DESK scherp vanaf de aftrap. Gelijk na het veroveren van de bal is het Mees van Ingen die DESK op voorsprong zet met een heerlijk doelpunt. De ploeg tankt zelfvertrouwen. De kleine blonde Dio dribbelt onnavolgbaar met de bal aan de voet door het Blauw-Zwarte bos van spelers van Gudok en prikt de 2-0 binnen.
De champagne kan open, want het is Mees die de 3-0 op het scorebord zet. Niet veel later maakt Mees een heerlijke hattrick en brengt DESK op een 4-0 voorsprong. DESK wil meer en gaat door met voetballen. Mike zet goed druk en beloond zijn harde werken met een treffer. In de slotfase is het Jente die in een ouderwetse scrimmage voor het doel van Gudok de 6-0 binnen kan prikken.
Iedere wedstrijd werd er gescoord door DESK en dat betekent Kampioen! Met een positief doelsaldo en maar liefst 10 treffers verlaten de Kanjers tevreden en voldaan het sportcomplex van Jong-Brabant.
Super gespeeld toppers!

Tags: