DESK – Gilze (1-0)

18-02-2018 om 19:05 DESK 1, DESK Nieuws, Speciale aandacht, Wedstrijdverslagen

2018-02-18-desk-gilze-uitslag

Dikverdiende winst (en zespuntentaart!)

Een week na carnaval mochten onze jongens van de selectie zondag de velden weer op. DESK 2 trapte om 11.30 uur af thuis tegen JEKA en won met 5-0. Drie uur later werd op het hoofdveld de topper van DESK 1 tegen Gilze 1 gespeeld. Een hele boeiende wedstrijd werd het niet, een zwaarbevochten winst wél: 1-0!

Maar liefst 22 jonge mannen betreden om iets voor half 3 het veld. Met de nadruk op jong: bekend is dat DESK dit seizoen een jonge selectie heeft. Bij Gilze kunnen ze er ook wat van: de spelers ogen nóg jonger en een blik op het wedstrijdformulier bevestigt dat. 1998, 1999, 2000… Goed, een lekker potje A-voetbal voor de grote mannen op d’n Eikendijk.

DESK begint erg fel aan de wedstrijd om komt al na 2 minuten bijna op 1-0. De keeper van Gilze verwerkt een bal erg slecht, laat hem los en bijna scoort de thuisploeg. De bal wordt echter nog net van de lijn gehaald door een verdediger van de bezoekers. DESK is de eerste fase (lees: 20 minuten) veel sterker en heeft echt een overwicht. Een doelpunt blijft alleen uit.

Na een half uur heeft Gilze nog altijd geen kans gehad. DESK zoekt naar de openingsgoal en vindt die na een half uur spelen bijná. Linksback Dylan komt goed op en heeft een goede één-twee met spits Roy, maar de inzet wordt tot corner verwerkt. In de 40e (!) minuut krijgt Gilze pas de eerste kans via een corner. Helaas zonder resultaat. Op slag van rust denken de bezoekers onterecht voor te komen. De spits is er doorheen en plaatst de bal achter keeper Carlo, maar rechts aan de zijlaan staat Tonneke met z’n vlag omhoog: buitenspel en dus géén goal. Rust 0-0.

Na rust is het spelbeeld exact hetzelfde. De jonkies van Gilze komen er maar niet aan te pas en DESK jaagt nadrukkelijk naar de 1-0. Echter is ook de thuisploeg niet heel scherp en creëert het geen denderend grote kansen. Dat komt mede ook door het veld dat best hard is; lekker tiki-taki Barça-voetbal zit er vandaag niet in. Het is vooral keihard werken en loeren op de verdiende 1-0. Dat probeert ook Gilze te doen, maar die ploeg moet meer verdedigen dan dat het kan aanvallen.

Vooral de tweede helft is erg saai en een bloedeloze 0-0 eindstand lijkt een logisch gevolg. Maar 10 minuten voor tijd krijgt DESK dan toch wat het verdient. Een corner wordt genomen door verdediger Stijn die de bal heerlijk in de zestien krult. En wie anders dan Walter krijgt de bal op z’n knoest en kopt keihard binnen: 1-0. De goal leidt tot grote onvrede bij Gilze dat vindt dat Wally duwde. De captain van de bezoekers krijgt z’n tweede gele prent voor mekkeren en ook de assistent wordt vervolgens weggestuurd door de scheidsrechter.

In de 87e minuut lijkt Krikken de pot definitief in het slot te gooien, maar zijn goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. Weer is het Stijntje die bal lekker voor draait en ook Krikken kopt beheerst binnen. Maar de grens van Gilze – die z’n vlag vaker omhoog houdt dan naar beneden – zorgt ervoor dat Gilze nog kans maakt op de gelijkmaker. Die kans zit er nog dikker in als Roy twee keer geel in 3 minuten tijd krijgt. De eerste voor een tackle, de tweede voor shirtje trekken. En dus spelen beide teams met nog twee minuten te gaan met 10 man.

Echt in de allerlaatste seconden krijgt Gilze wederom de kans op 1-1 als Krikken bij een hoge bal ‘Krikkeeee’ roept. De scheids hoort echter ‘ikke’ en geeft een vrije trap. Gilze legt de bal vanaf 20 meter op links en de aanvaller slingert hem voor. Bijna valt-ie toch, maar na een zenuwslopende scrimmage wordt de bal door DESK weggewerkt. Meteen blaast de scheids op z’n fluit: 1-0. Zo wint DESK dik verdiend en daardoor klimt het twee plekken. Een mooie zondag!

Tags: , , , , , , , , ,