Bestuur verwelkomt Thijs Dingemans

25-02-2018 om 19:49 Algemeen Bestuur, Communicatie, DESK Nieuws, Speciale aandacht

2018-02-25-thijs-dingemans

Nieuwe voorzitter Communicatie

In november trad Thijs Dingemans toe in het bestuur van DESK als aspirant bestuurslid en interim-voorzitter van de commissie Communicatie, als opvolger van de aftredende Dieter Cleijn. Op de afgelopen Algemene Leden Vergadering van 26 januari werd Thijs met applaus als jongste bestuurslid binnengehaald. Hij stelt zich even voor:

“Ik ben Thijs Dingemans, 24 jaar en woonachtig in Tilburg. Als klein broekie had ik altijd een droom: profvoetballer worden. Maar eenmaal begonnen in de F11 (in september 2000), merkte ik dat dat er niet in ging zitten. En dus vond ik m’n andere droom die wél haalbaar leek: journalist worden. En zo geschiedde. In 2011 ben ik journalistiek in Tilburg gaan studeren, in maart 2017 studeerde ik af. Tegenwoordig ben ik werkzaam bij het lokale journalistieke platform indebuurt Tilburg van De Persgroep, de grootste uitgeverij van Nederland (AD, BD, ED etc.)

Een DESK-talent ben ik allerminst geweest. Ik doorliep in dertien seizoenen alle laagste jeugdelftallen (F11, E5, D5, B4, A3) met alle plezier en werd – ja, echt waar – geregeld kampioen. Vijf jaar geleden (seizoen 2013-2014) werd ik onderdeel van het eerste senioren zaterdagteam van DESK. Echter moest ik al vroeg in dat seizoen noodgedwongen afscheid nemen van mijn glansrijke carrière bij onze prachtige amateurclub. In 2006 heb ik een zware operatie ondergaan aan mijn enkel (vergroeiing) en de jaren erna voetbalde ik geregeld met wat pijn. Een laatste check bij de dokter liep vervelend af en ik kreeg het advies om mijn schoenen aan de wilgen te hangen (een gevalletje ‘Van Basten-enkel’). Zodoende: een wijs man met nog een hele toekomst voor zich ruilde de schoenen in voor het trainingsjack. Sinds mijn afscheid als voetballer ben ik nog altijd actief als leider bij DESK Zat. 3. In vijf seizoenen heb ik drie promoties meegemaakt!

Op een heel ander DESK-gebied heb ik ook promotie gemaakt: sinds 26 januari 2018 ben ik officieel de nieuwe voorzitter van de commissie Communicatie. Een prachtige stap binnen een fantastische vereniging. Want dat is toch wel hoe ik DESK ervaar: een prachtige club waar de ruimte is om jezelf te ontwikkelen, zowel als speler als daarbuiten. Het feit dat een hoop leeftijdsgenoten deel uitmaken van diverse commissies binnen DESK, geeft aan dat zij hun inzet ook graag buiten het veld tonen. Dat past in mijn DESK-beeld zoals ik geregeld aan buitenstaanders vertel: een warme, sociale club waar nieuwe vriendschappen ontstaan en plezier buiten het veld vaak belangrijker is dan in het veld.

Dat is ook de reden dat ik de verantwoordelijke taak als voorzitter van de commissie Communicatie graag op mij neem. Ik loop hier nu heel wat jaren rond (17 inmiddels), heb de club en leden goed leren kennen en voel me inmiddels een echte Desser. Ik voel me verbonden met de mensen binnen de club, zet mij met alle plezier in voor de vereniging en dat heeft mij er toe doen zetten om deze uitdagende stap te zetten. Ik denk graag met enthousiasme mee over de toekomstvisie van DESK om de club naar een nóg hoger niveau te tillen. Verder hecht ik enorm veel waarde aan een collectieve samenwerking. Niet alleen met het bestuur dus, maar met heel de club. Dat is voor mij één van de belangrijkste dingen in het leven: waardering voor één ieder, voor zowel de persoon als het werk dat diegene verricht. Laten we die koers ook vooral met z’n allen blijven varen: Door Eendracht Sterk Kaatsheuvel.”

Voor vragen is Thijs te bereiken via [email protected]

Tags: , ,