DESK JO19-1 – SCO/TOFS JO19-1 (3-1)

25-02-2018 om 11:46 JO19-1, Wedstrijdprogramma JEUGD, Wedstrijdverslagen

2018-02-25-desk-jo19-1-sco

DESK trefzeker tegen SCO/TOFS

Zaterdagmiddag stond de ploeg van trainer Richard Hoogkamer in een snijdende kou op het kunstgrasveld aan de Eikendijk klaar voor de wedstrijd DESK – SCO/TOFS. Na een kwartier warm draaien komt DESK op voorsprong. Na een snelle omschakeling vanuit de verdediging steekt Timo van Kuijk de bal heerlijk op Kay Kemmeren. Kay gaat een combinatie aan met Sven Stokkermans die aan de linkerkant diep gaat. Sven sprint naar de achterlijn en geeft de bal perfect voor. Bij de tweede paal is Kay opgekomen en knipt de voorzet van Sven hard tegen de touwen. DESK op voorsprong.

Na 25 minuten komt DESK bijna op een 2-0 voorsprong. Kay Kemmeren vanaf de rechterkant probeert met een schot de doelman van SCO/TOFS te passeren, maar zijn poging wordt geblokt. In de rebound probeert Ghino Snels het nogmaals en weer wordt de poging gestopt. Sven Stokkermans krijgt vervolgens de mogelijkheid om op het doel te vlammen, maar de doelman redt zijn ploeg op een grotere achterstand. Het blijft 1-0.
Teamleider Jack Kemmeren stuurt de wissels van de bank om een verwaaide bal aan de overkant van het veld te gaan halen. Slim Basje wacht met het halen van de bal tot de volgende uitbal dichterbij in de bossen verdwijnt. Bas gehoorzaamd gelijk en sprint vervolgens naar de zoekgeraakte bal. “Hier zat toch een poortje”, zijn de legendarische woorden als hij halverwege besluit om niet over het prikkeldraad te stappen maar op zoek gaat naar het poortje.
Op slag van rust is het Gabor Meretei die na een steekpass van Sven een op een op de doelman van SCO stormt. Het schot van Gabor gaat vanaf randje zestien richting het lege doel maar raakt de paal. DESK komt op slag van rust op een 2-0 voorsprong nadat Ghino Snels een heerlijke volley vanuit de draai op het doel vuurt vanuit een druk zestienmetergebied. De volley spat tegen de touwen en DESK gaat met een 2-0 voorsprong de rust in.
Na rust is het SCO die de aansluitingstreffer op het scorebord zet. Een duel tussen Noah Raaijmakers en de tegenstander wordt niet als gevaarlijk spel beoordeeld en de scheidsrechter laat doorspelen. De verdediging van DESK ligt open en doelman Hans Vlak wordt gepasseerd. Stand 2-1.
Het blijft lang 2-1 in de snijdende kou. In de slotfase is het toch weer DESK die in de afronding slaagt, na geweldig werk door Sven Stokkermans. Sven jaagt op de middenlijn aan de zijkant goed door op de tegenstander met de bal. Hij slaagt er in de bal over te nemen en sprint vanaf de linkerkant naar de achterlijn. Onderweg wordt Sven uit balans gebracht, maar hij blijft overeind en de scheids laat doorspelen, wat goed uitpakt. Sven haalt de achterlijn en weet de bal terug te leggen op de inkomende Noah Raaijmakers die de bal in het doel prikt.
DESK wint met 3-1 en begint de competitie na de winterstop met een verdiende overwinning.

Tags: