RWB – DESK (2-4)

25-02-2018 om 17:51 DESK 1, DESK Nieuws, Speciale aandacht

2018-02-25-rwb-desk

DESK stijgt naar plek 4

Daar de rayonhoofden in Friesland zenuwachtig hopen op een strenge vorst voor een Elfstedentocht, werd er vanmiddag in een snijdende kou gevoetbald in Waalwijk door DESK. De ploeg van trainer Harry Biemans trad aan op het kunstgrasveld van de Rood-Wit-Blauwen van RWB. DESK start gelijk fel vanaf minuut één en komt na vijf minuten voetballen gelijk op voorsprong.

Ronny de Bresser wordt tegen de grond gewerkt en de scheidsrechter kent een vrije trap toe aan DESK. Achter de bal staat Mitchell Bastianen. Mitta krult de bal voor het doel en het is onze parel uit Curaçao Steven Krikken die de bal tegen de touwen jaagt. Stand na vijf minuten voetballen 0-1 in het voordeel van DESK.

Na een goede tien minuten voetballen kan DESK de voorsprong uitbreiden. Er wordt een penalty toegekend aan DESK na een handsbal in de zestienmeter. Djordi Smout legt de bal op de stip klaar, neemt een aanloop en prikt de bal beheerst in de rechterhoek. DESK op een riante 0-2 voorsprong.

Na een kwartier voetballen is het Mitchell Bastianen die met een hamstringblessure het veld moet verlaten. Rick Vervaart, zijn vervanger, neemt de positie in op het middenveld. Het is diezelfde Rick Vervaart die in de omschakeling een uitbraak voor DESK in zet. Rick speelt de bal diep op Mathijs Emmers en Mathijs in volle sprint op de doelman van RWB. De pass is net iets te scherp en de doelman van RWB weet de bal te pakken voordat Mathijs Emmers een scoringsmogelijkheid kan krijgen.

Brabants Dagblad opgelet! Na een half uur spelen is het niet Walter Klijf, ook niet Walter Thijs, maar onze centrale verdediger Walter Klijs die wederom zijn knoest perfect tegen de bal krijgt en voor de 3-0 tekent. Lekker Wally! Terwijl het verslag met ijskoude jatten in de striemende kou langs het veld bijgewerkt wordt noteert Mathijs Emmers na de aftrap van RWB voor de 0-4 voorsprong.

Mathijs Emmers in volle sprint kan op het doel af van RWB. De doelman komt uit en Mathijs prikt de bal beheerst langs de keeper en zet daarmee DESK op een riante voorsprong na ruim dertig minuten voetballen. Djordi Smout, de maker van de 0-2, moet ook met een hamstring blessure van het veld af. Hij wordt gewisseld voor Daan van Loon en Steven Krikken neemt de spitspositie over van Smout.

Een fout achterin de verdediging bij DESK wordt gelijk afgestraft door RWB. Een van richting verandert schot verdwijnt achter doelman Carlo v/d Beukel en DESK krijgt een tegentreffer te incasseren.

Met een 1-4 ruststand gaan beide ploegen aan de thee. DESK komt fel uit de kleedkamer en start de tweede helft fel. Na een minuut of tien krijgt RWB meer grip in de wedstrijd en golft het spel in de tweede helft op en neer. Beide keepers zijn nog niet in gevaar geweest in het tweede deel van de wedstrijd.

DESK komt bijna op 1-5 nadat er goed druk gezet wordt op de tegenstander en DESK kan overnemen. Het is Ronny de Bresser, de motor op het middenveld, die met een heerlijk vlammend schot de deklat raakt van het doel van RWB. Beide ploegen spelen op de aanval en ook RWB wordt sterker en gevaarlijker. Pittige duels worden er uitgevochten en de scheidsrechter heeft het er druk mee.
Een corner voor DESK, genomen door Stijn Bergmans wordt bijna binnen getikt door Steven Krikken. De doelpoging van Krikkelan wordt gekeerd en het spel gaat weer verder. In de slotfase is het Dylan Roovers die bijna op het scorebord zijn naam kan bijschrijven. Een afstandsschot wordt knap gekeerd door de doelman die de poging van Dylan tot corner verwerkt.
De corner die volgt wordt genomen door Daan van Loon. Daan draait de bal heerlijk bij de tweede paal in, waar Walter Klijs de bal met het hoofd terug legt op Krikken. Steven Krikken kopt op het doel en ziet zijn poging ook de lat spatten. RWB brengt DESK nog een tegentreffer toe. Een aanval door het hart van de DESK defensie wordt verzilverd met een doelpunt. De ploeg uit Waalwijk probeert in de slotfase nog de stand verder terug te brengen, maar het blijft bij 2-4 in het voordeel van DESK.
Met deze overwinning stijgt DESK naar plaats vier op de ranglijst en vind het aansluiting met de top drie uit de competitie.

Tags: