Baardwijk JO10-1 – DESK JO10-1 (5-3)

10-03-2018 om 18:02 JO10-1, Wedstrijdverslagen

2018-03-10-baardwijk-desk-jo10

DESK onderuit in Bork

De winterstop zit er op, geen vorst meer in de grond, en dus werd er weer gevoetbald. DESK JO10-1 moest het uit altijd lastige Baardwijk zien te verslaan. Een taaie tegenstander waar de laatste keer met 5-2 van verloren werd.

Een fitte ploeg van trainer Ron Damen staat klaar voor de aftrap tussen Baardwijk en DESK. Het is in de eerste paar minuten direct dreigend van de kant van DESK. Het is Stijn van de Pas die een-op-een op de doelman af kan stormen en DESK op voorsprong kan zetten. Stijn haalt uit en zijn schot gaat net naast. Niet veel later een scrimmage voor het doel van Baardwijk. De bal ping-pongt door de defensie van Baardwijk en de doelman weet de bal als laatste klemvast te pakken. Na een minuut of 10 voetballen is het Siem Rombouts die samen met Stijn de aanval opzet. Siem ziet kans om uit te halen op het Borkse doel en ook deze poging gaat rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Even later is het Baardwijk dat de storm van DESK even van zich af weet te zetten en het kiest voor de aanval. De sluitpost, Thijn Delsasso, moet in actie komen en redt knap een afstandsschot van de tegenstander. Vervolgens is het Ruben Smit die met een heerlijke sliding een schot weet te blokkeren op een gevaarlijke plaats. DESK weer via de zijkanten in de aanval via Kian v/d Power maar onze vleugelspeler stuit op de defensie van Bork.

Weer is het Baardwijk die met een vlammend schot richting de rechterbovenhoek gevaarlijk is. Opnieuw weet doelman Delsasso zijn ploeg op de been te houden en tikt de bal uit de kruising. Het deel van de eerste helft waarin DESK goed speelde en de aanval koos is gekanteld. Baardwijk op zoek naar de openingstreffer. Veel kansen voor de tegenstander maar een doelpunt voor de rust blijft uit.

Beide ploegen gaan met een 0-0 stand de rust in.

Het beeld wat aan het eind van de eerste helft door Baardwijk getoond werd, gaat ook in het begin van de tweede helft door. Een lage voorzet van de rechterkant schiet voor langs het doel van Thijn Delsasso. Daarna is het wel raak door Baardwijk. Dwars door het midden kan de middenvelder van Baardwijk ongehinderd op stomen door het hart van de DESK defensie. De speler wordt niet aangepakt en DESK laat hem gewoon uithalen. 1-0 voor Baardwijk
Gelijk na de aftrap wordt DESK eindelijk wakker. Siem Rombouts wordt aan de rechterkant diep gestuurd. Hij gaat richting het doel, ziet de doelman iets te ver voor zijn doel staan en krult de bal via de binnenkant van de paal in de linker bovenhoek. Heerlijk doelpunt en de kopjes gaan weer omhoog. Op het middenveld wordt er hard gebikkeld door Stijn, Tygo en Noud en via de aanvallers Ché en Kian probeert DESK er nog uit te komen.
Toch is het Baardwijk weer dat via de rebound uit de corner op 2-1 komt. Doordat het hele team van DESK staat te slapen kan de afvallende bal zo in het doel geschoten worden. De speler van Baardwijk ziet een gaatje en vlamt de bal door een woud van spelers in het doel. Stand 2-1
DESK met een goeie aanval probeert weer de gelijkmaker te vinden. Het is weer Siem die van DESK’s zijde weer gevaarlijk is. Siem gaat een-op-een op de doelman af en haalt uit. De goalie van Baardwijk redt de doelpoging van Siem knap. Aan de andere kant hebben de verdedigers Timm, Ruben en Ties moeite met de felle druk die door Baardwijk op de DESK defensie wordt gezet. Een foutje achterin wordt gelijk afgestraft door de tegenstander en het wordt 3-1.
DESK in de aanval, maar een dodelijke omschakeling van Baardwijk wordt afgerond en de stand is in enkele minuten 4-1. Een goede aanval van DESK zorgt voor de 4-2. Het is Ché Cleijn die met een geweldig schot iets terug doet voor DESK. Niet veel later is het Tygo van Gorp die goed doorgaat aan de linkerkant en de bal op Ché passt. Ché op de achterlijn dribbelt naar het doel van Baardwijk en ziet een klein gaatje. Een geplaatst schot in de korte hoek zorgt voor de aansluitingstreffer van DESK. Stand 4-3
Een déjà vu van vorig seizoen tijdens de kampioenswedstrijd is aanstaande. DESK komt knap terug op een 4-3 stand, maar in de slotfase wordt een keeperbal slap ingegooid door het midden en geeft Baardwijk de kans om het slot op de wedstrijd te gooien. Dat gebeurt ook wanneer bal eenvoudig opgepakt kan worden en doelman Delsasso het schot niet lekker verwerkt krijgt.
DESK begint de competitie met een 5-3 nederlaag na een goede eerste fase van de wedstrijd. Daarna nam Baardwijk het over en kwam DESK er nog een enkele keer uit. Baardwijk heeft verdiend gewonnen van een niet scherp DESK.
Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: