Avanti O13-1 – Desk O13-1 (0-3)

11-03-2018 om 15:46 JO13-1, Wedstrijdverslagen

2018-03-10-avanti-desk-jo13-1

3 punten mee terug

Twee weken geleden verloren we nipt van de koploper uit Drunen (RKDVC). Ondanks dit verlies had deze wedstrijd ons wel vertrouwen gegeven. We hebben onze opstelling iets aangepast en daardoor geven we minder kansen weg. Dat wilde we vandaag ook weer proberen tegen een tegenstander waar we thuis tegen gelijk speelden en er aanvallend ook veel meer mogelijk zou zijn.
Voor de wedstrijd een uitgebreide bespreking met ook de ouders erbij. Hierbij ging het onder andere over de tegenvallende trainingsopkomst van de afgelopen weken. Twee keer trainen door de week is een randvoorwaarde als je in de selectieteams van DESK wil blijven meedraaien, is een hele korte samenvatting.
Weinig getraind, weinig gevoetbald, weinig balgevoel, het was overduidelijk te zien in de warming-up en de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Onze tegenstander kon dat niet afstraffen en langzaam maar zeker kroop DESK uit zijn schulp. Vanaf de rechterkant werd de brommer van Wouter vaak gestart door een pass van Romy. Wouter is de snelste speler uit de 3e Divisie E en ook vandaag een plaag voor de tegenstander. In de 17e minuut een voorzet van Wouter, Robin liet de bal slim gaan en Stijn schoot de bal met een volley achter de doelman. De rest van de 1e helft gaf een eenzijdig spelbeeld. DESK stond goed en gaf niets weg, Avanti was, net als DESK, niet bij machte om echt gevaarlijk te worden. Van de thuiswedstrijd hadden we geleerd dat de snelle rechtsbuiten aan banden gelegd moest worden en ook de vrije trappen van de centrale verdediger waren niet echt gevaarlijk, als een onvervalste Theo Jansen schoot hij elke bal vanaf 25 meter op doel. Onze Mika is niet de grootste maar met sprongkracht compenseert hij dit prima.
In de rust werden de thermoshirts uitgedaan, tja in een week van -16 naar + 16 het is even wennen. Waar de spelers redelijk tevreden waren, was de trainer dit niet. De verdedigende afspraken waren prima nagekomen maar in de opbouw en aanvallend lieten we te weinig zien. Spelen op de counter is soms prima, maar tegen gelijkwaardige tegenstanders moeten we voetballend meer laten zien. Met de opdracht om in de tweede helft ook voetballend door de as gevaarlijk te worden gingen we weer naar buiten.
De tweede helft was een stuk beter vanuit DESK, maar de 0-2 wilde maar niet vallen ondanks wat goede kansen. Net als thuis gooide Avanti de nodige felheid en fysiek in de strijd. Net als thuis ging DESK daarop reageren door ook meer fysiek te spelen. Net als thuis kan je dan de wedstrijd weggeven als je niet blijft voetballen. Na 5 tot 10 minuten heel onrustig voetbal kreeg DESK wel weer de overhand, wat thuis dus niet lukte. In de 20e minuut van de tweede helft maakte Stijn de verlossende 0-2, vanuit een verzorgde opbouw en eindpass door de as. Hierna was de wedstrijd gespeeld en kon onze linksbuiten zelfs nog een hattrick aantekenen.
Tevreden over het resultaat, slechts deels over het getoonde spel. Terecht zeiden de spelers: “Ja, maar wij willen gewoon winnen.” Opmerkingen dat het wel bevalt dat weinig trainen nemen we dan ook maar met een glimlach voor lief. Vanaf deze week gaan de trainingen weer druk bezocht worden en gaan we werken aan een dik verdiend lijfsbehoud in de 3e Divisie, we zijn er nog niet maar een belangrijke stap is vandaag gezet.
Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK. Met dank aan Lisette v/d Herik.

Tags: