DESK JO10-2 – sc ’t Zand JO10-4 (5-3)

11-03-2018 om 12:12 JO10-2, Wedstrijdverslagen

2018-03-10-desk-jo10-2-sctzand10-4

DESK trefzeker na winterstop

Eindelijk kon ook voor ons aan de competitie worden begonnen. Na de ontwikkelingen van de laatste weken waren we wel benieuwd hoe het team ervoor stond ten opzichte van de andere teams. Met een uitgedunde selectie (Tim van Efferen afwezig en Koen de Swart ziek), werd onder leiding van scheidsrechter Versluis de bal aan het rollen gebracht.

De eerste helft staat Mees Hamers op doel. Hij heeft niet zoveel te doen. De reden hiervan is dat Tom Versluis, Isolde van der Linden en Jules Hartman achterin alles onder controle hebben. Als zij de bal veroveren, wordt in de omschakeling de aanval, bestaande uit; Alpay Firat, Tim Muskens, Yves Silvertand en Robin de Fijter met een vlijmscherpe pass aan de slag gezet. Al vrij snel heeft DESK JO10-2 de controle over de partij en heeft de beste kansen….Na 3 pogingen is het raak en zorgt Alpay ervoor dat de thuisploeg op voorsprong komt. Kort erop gevolgd dooreen schitterende pass van Tom, die door Yves met een fraaie trap over de keeper in het doel verdwijnt. De volgende is bijna dezelfde variant, maar komt via de andere kant van de voet van Isolde die de bal voorgeeft waarmee Tim de 3-0 op het scorebord brengt. Ook Jules rukt mee op, kapt zichzelf vrij en schiet de bal tegen de touwen (4-0). Voor rust staat de stand al op 5-0 als Alpay voor zijn 2e tekent. Hij weet vanuit een moeilijke hoek de bal binnen te werken.

In de rust wisselt het team van keeper. Isolde, verre van fit neemt plaats onder de lat. De match kan worden hervat…. Echter verloopt het zeer onrustig. De defensie is onstabiel, de aanvallers gaan in tegenstelling tot de 1e helft voor eigen kansen. Zo weet de Tilburgse formatie verschillende malen voor het doel van de thuisploeg op te duiken. De defensie laat het afweten; Isolde moet aan het werk. Een ongelukkige uittrap valt voor de verkeerde man. De gasten weten nog twee keer de vrije man te vinden, zo keren ze enigszins terug in de wedstrijd. ’t Zand weet de 5-0 ruststand tot 5-3 eindstand om te buigen.

Gelukkig was een hele goede 1e helft van DESK voldoende voor de 3 punten….

Dank voor de foto’s Marco v/d Linden!

Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: ,