In memoriam: Bert Bool

12-03-2018 om 19:38 Accomodatie, DESK Nieuws, Jeugdvoetbal, Secretariaat, Seniorenvoetbal

2018-03-12-bert-bool

DESK verliest een clubicoon

Vandaag maandag 12 maart ontvingen wij het intens trieste bericht dat Bert Bool op 78-jarige leeftijd is overleden. Bert Bool, clubicoon van DESK, was altijd op de Eikendijk te vinden.

Op twaalfjarige leeftijd begon Bert in 1954 zijn voetbalcarrière in de B-jeugd van DESK. Vier jaar later debuteerde hij in het Eerste van DESK. Na het seizoen 1960 nam Bert een uitstapje naar RWB en hij keerde in 1965 weer terug bij DESK.

Samen met Piet van Es begon Bert in 1985 de middagtraining en werd hij trainer en leider van vele A-teams. Na een periode van jeugdtrainer ging Bert het seniorenvoetbal leiden. Samen met Marie Klijn leidde Bert DESK 5 op zondag en daar beleefde hij geweldige tijden.

Naast dat Bert voetballer, trainer, leider was bij DESK begon hij in 2006 als consul van de club. Hij keurde de wedstrijd- en trainingsvelden en bepaalde op zaterdag en zondag of er gevoetbald kon worden. Bert nam het veldmeesterschap over van Hennie Balvers en werkte daarna samen met Hennie en Arnold Paashuis.

Bert kende een ongekende lijst aan vrijwilligerstaken nadat hij gestopt was met voetballen. Jeugdtrainer, -leider, -clubscheidsrechter, seniorentrainer, -leider, -scheidsrechter, materiaalman, wedstrijdcoördinator, medewerker commissie Accommodatie, consul, benoemd tot lid van verdienste maar vooral: DESSER in hart en nieren!

Als je Bert om hulp vroeg dat stond hij altijd voor je klaar! Zeer terecht ook dat Bert in 1995 uitgeroepen werd als Vrijwilliger van het Jaar. Op de ALV in januari 2015 werd Bert gehuldigd als 50-jarig DESK-lid.

Een ontzettend lieve man die heel vaak bij DESK te vinden was, een échte Desser, een familiemens, de velden waren heilig voor Bert, een fantastische vent met een geel-blauw hart.

Woorden schieten tekort als je Dessers vraagt wat ze denken als men de persoon Bert Bool zouden moeten beschrijven.

DESK heeft vandaag een geweldig clubicoon in de persoon van Bert Bool verloren.

Rust zacht Bert!

Tags: , ,