DESK Zat. 3 – ’s Heer Arendskerke 2 (4-1)

17-03-2018 om 13:18 DESK 3 za., Wedstrijdverslagen

2018-03-10-deskza3-heerarondskerke

DESK doet goede zaken

De mannen van DESK Zat. 3 mochten de wei weer in vorige week zaterdag. In eigen huis ontving de ploeg van trainer Anton Peters ’s Heer Arendskerke (heh, wie???) uit het verre Zeeland. Die ploeg moet vrezen voor degradatie en kwam dus niet voor niets naar de Kets.

Met de lastige heenwedstrijd (1-2) in Zeeland in het achterhoofd, wordt om 14.45 uur afgetrapt. De bezoekers, met een paar nieuwe jongens in de basis, worden meteen achterover gedrukt. DESK valt aan, is gretig en zoekt naar de snelle openingsgoal. Zo nu en dan gaat het achterin bijna fout door wat nonchalance, maar echt in de problemen komt de thuisploeg niet. Sterker nog: het komt na 3 (!) minuten al op 1-0.  Een heerlijke crossbal van Dennis Haans belandt op rechts bij Wessel van Hulten. De back zet heerlijk voor en geeft broertje Rens de mogelijkheid om te scoren. Rens kopt keihard in maar de keeper redt. Die slaat de bal recht voor de voeten van rechtshalf Vincent Peters. En ja, echt waar mensen: Vin scoort z’n eerste goal in twee jaar!

1-0 dus en DESK jaagt meteen door, zoekend naar de 2-0. Echter gaat het tien minuten later mis. Zoals vaker bouwt DESK via keeper Dennis vd Beukel op in plaats van de bal meteen naar voren te spelen. Bijna altijd gaat het goed, maar je raadt het al… dit keer niet. Beukie wil de bal op Wessel spelen, maar speelt ‘m in de voeten van één van de Zeeuwen. Wat doe je als je de bal zo cadeau krijgt? Uithalen inderdaad! Onverwacht en onverdiend komen de bezoekers op 1-1.

Met de kop omhoog gaat DESK vervolgens door met aanvallen. De bezoekers krijgen nauwelijks een kansje en zien hoe middenvelder en verloofde Timothy Heuer na precies een halfuur spelen uit het niets scoort. Van zo’n 18 meter afstand schiet Timo keihard in de verre hoek en de keeper zit mis: 2-1. Zes minuten later is het wéér raak en hoe……… Een bal belandt randje zestien voor de voeten van spits Damian Spits. Die neemt de bal uit stand op de pantoffel. Een wereldgoal volgt! De bal vliegt zo in de kruising en Damian zet DESK op een ruime marge: 3-1.

In de rust wordt nog lekker nagepraat over die goal van Damian, maar het besef is er ook dat de drie punten nog niet binnen zijn. ’s Heer Arendskerke probeert na rust te zoeken naar de aansluitingstreffer, maar komt kwaliteit tekort. Als de keeper geblesseerd raakt, ruikt DESK goalen, maar de verdediger die in de goal gaat staan, doet prima werk. Hij krijgt eigenlijk weinig te redden en aan de andere kant is het Beukie die ook een vrij rustige middag beleeft. DESK speelt de tweede helft zakelijk uit en het lijkt 3-1 te eindigen, maar vier minuten voor tijd valt er nog wat te juichen. Invaller Mark van Ham (Zat. 4) wordt de diepte ingestuurd en ook Mitchel Wolffs sprint mee. Als een echte teamplayer legt Mark de bal breed. Hij bedient Mitta en die schuift de bal als een echte spitta binnen: 4-1.

De scheids blaast daarna op z’n fluit en zo pakt DESK drie belangrijke punten. Door de winst lijkt de ploeg veilig in de eerste klasse. As zaterdag wacht weer een Zeeuwse ploeg: dit keer moeten de Ketsheuvelse jongens naar het verre Terneuzen. Aanvangstijd 12.00 uur. Dat wordt vrijdag vroeg naar café dn Iepert…

Bekijk de foto’s van deze pot op de Facebook-pagina van DESK Zat. 3.

Tags: , , , , , ,