DESK – Were Di (2-0)

18-03-2018 om 19:45 DESK 1, DESK Nieuws, Speciale aandacht

2018-03-18-desk-weredi

DESK wint zakelijk

Op een ijskoude Eikendijk met een gevoelstemperatuur van -10 werd voorafgaand aan de wedstrijd DESK – Were Di met diep respect stil gestaan bij het overlijden van Bert Bool. De spelers droegen allen een rouwband om de arm om onze Desser Bert te eren. Een stilte viel toen de scheidsrechter voor een minuut stilte floot.

Na de minuut stilte werd er afgetrapt. Een kwartier lang was het DESK wat de aanval zocht, maar de Tilburgse defensie kon de ploeg van trainer Biemans van het doel afhouden. De eerste grote kans in de wedstrijd was voor de bezoekers uit Tilburg. Een vrije trap wordt de zestien van Carlo v/d Beukel in gedraaid en valt voor een vrijstaande speler die op korte afstand de goalie van DESK op de proef stelt. De eerste poging wordt gestopt en de tweede poging van dichtbij wordt klemvast gepakt.

Beide ploegen kunnen in de fase daarna niet voor veel gevaar zorgen en de wedstrijd gaat in een rustig tempo verder. Tien minuten voor rust is er de eerste kans voor DESK. Het is Roy Dekkers die twee verdedigers van zich afschud en in de zestien naar de achterlijn trekt. Roy legt de bal terug op Djordi Smout die ineens op het doel vlamt. De doelman van Were Di weet het schot met zijn been te keren en in de rebound is het Steven Krikken die een poging tot schieten doet.
Een minuutje later is het weer die dekselse Dekkers die de score bijna opent. Steven Krikken komt vanaf de linkerkant met een vlijmscherpe voorzet die op het hoofd van Roy belandt. De kopbal van Roy gaat rakelings over het doel van de bezoekers. Poging drie van DESK op slag van rust volgt even later. Het is Martijn Emmers die met een heerlijke steekpass Roy weet te bereiken. Roy staat op intikken maar de bal wordt in de stuit niet lekker geraakt door Roy en de kans is daarmee verkeken. Emmers, die door de weeks gewoon Mathijs heet, en in het weekend door gaat voor Martijn gaat met een brilstand (0-0) aan de thee.
Na de rust is het DESK dat fel uit de kleedkamer komt en de aanval zoekt. Een heerlijke vrije trap op een gevaarlijke plek buiten de zestien draait in de doelmond. De bal valt bij Mathijs Emmers op het hoofd en hij kopt de bal breed op Roy Dekkers die met bal en al het verlaten doel van Were Di in kan lopen. DESK op voorsprong.

Een minuut later is het Emmers die DESK op een zakelijke 2-0 zet. De defensie van Were Di werkt de bal niet goed weg, waarna Mathijs er als de kippen bij is, de bal kan overnemen en vervolgens beheerst kan binnen prikken. In het tweede deel van de tweede helft komt Mitchell Bastianen, terug van een hamstringblessure, in het veld. De wendbare aanvaller van DESK ziet de doelman van Were Di iets te ver voor het doel staan en probeert deze op afstand met een lobbal te kloppen. De doelpoging van Mitta gaat over het doel.
In de laatste tien minuten is het Were Di dat een kans krijgt wanneer Niels Hamers een bal terug op Carlo v/d Beukel te kort kopt. De aanvaller van Were Di komt een op een met Carlo, die eerder bij de bal is dan de aanvaller uit Tilburg. Carlo rost de bal weg en houdt daarmee de 0.

DESK speelde geen geweldige wedstrijd, maar wist de nul te houden en twee keer te scoren. De ploeg van trainer Biemans is door het resultaat binnen de top 3 gekomen. Koploper JEKA won vandaag van Zigo en de rest was afgelast. DESK staat 1 punt achter op de nummer 2 Bavel, waar het volgende week tegen zal gaan spelen. Een kraker dus, die de winnaar recht geeft op de tweede plaats achter JEKA.

Tags: