DESK JO10-1 – NOAD’32 JO10-1 (1-1)

24-03-2018 om 17:26 JO10-1, Wedstrijdverslagen

2018-03-24-desk-jo10-1-noad

DESK recht rug in tweede helft!

De tweede competitiewedstrijd na de winterstop stond op het wedstrijdprogramma van DESK JO10-1. De ploeg van hoofdtrainer Ron Damen kende een fitte selectie en had met een oefeninterland flink wat vertrouwen getankt.

Als de aftrap genomen wordt bij het fluitsignaal van de scheidsrechter is het direct duidelijk dat NOAD’32 niet naar de Eikendijk gekomen is om punten te laten liggen. Het speel fel, zet DESK flink onder druk en strooit met lange en harde passes die nog aankomen ook. Na enkele minuten is de ploeg uit Wijk en Aalburg al dichtbij een doelpunt. De aanvaller van NOAD komt een-op-een te staan met doelman Delsasso. Thijn kijkt goed, wacht, wacht en blijft geconcentreerd voor zijn doel staan als de aanvaller uithaalt. Thijn redt de doelpoging en houdt zijn team in de wedstrijd.

DESK is wakker geschud. Aan de linkerkant is het Kian v/d Power die de bal diagonaal op Ché passt. Cleijn schiet op doel, maar de doelpoging gaat over de Wijkse deklat. Niet veel later is het weer NOAD’32 wat er levensgevaarlijk uit komt. Wederom is het De Sasso die met een geweldige redding zijn ploeg redt voor een achterstand.
Siem Rombouts komt via de rechterkant op en passt de bal in op Ché Cleijn. Ché staat bijna op de achterlijn bij het doel van NOAD en jaagt de bal hard richting het doel. De doelman is gepasseerd maar vanuit een onmogelijke hoek krijgt Ché het voor elkaar dat de bal bij de tweede paal op het aluminium weer uit het doel spat.
De wedstrijd gaat in rap tempo verder en het is weer Thijn Delasso die zijn doel schoon houdt na een levensgevaarlijke uitbraak. Het team van NOAD’32 zit aanzienlijk beter in de wedstrijd dan de boys van DESK. De bezoekers komen dan ook verdiend op voorsprong als er balverlies geleden wordt op het middenveld. Met een fantastische diepe bal wordt de aanvaller van NOAD diep gestuurd en kan op het doel van DESK af. Thijn komt uit zijn doel maar de geslepen spits schuift de bal in de verre hoek, onhoudbaar voor de uitstekend keepende goalie van DESK.

DESK met een vlijmscherpe counter, op zoek naar de gelijkmaker. Stijn v/d Pas stuurt Ché de diepte in die op volle snelheid naar het doel van de tegenstander sprint. Ché kapt een man uit, zet een ander op het verkeerde been en trekt naar binnen. Hij legt de bal voor zijn linker en vlamt de bal snoeihard op de paal. In de rebound is het Tygo van Gorp die de bal net over het doel volleyt.

Met een 0-1 ruststand gaan beide ploegen aan de thee. Na rust golft het spel op en neer. NOAD krijgt een kans die in het zijnet beland en DESK komt bijna gelijk nadat Stijn via de rechterkant de bal terug trekt op Ruben die vervolgens een heerlijke pegel op de kruising vlamt. Helaas gaat de bal er niet in en gaat het spel verder.

Het blijft spannend in en rond het veld. Gejuich en ontlading bij de gehele ploeg wanneer Stijn v/d pas de verdiende gelijkmaker binnen prikt. Kian v/d Velden legt en de bal terug op Stijn die de ploeg op gelijke hoogte brengt met NOAD. De wisselspelers rennen het veld in en juichen mee met spelers in het veld.

De fase daarna voelt DESK dat er meer in zit en het creëert kansen. De verdediging van DESK houdt het achterin ook goed dicht. Pitbull Timm gooit zich letterlijk voor iedere aanval en ook Ties en Ruben staan goed mee te verdedigen.

DESK komt bijna op voorsprong als Kian de bal terug legt op de inkomende Tygo. Tygo haalt uit maar ook de doelman van NOAD’32 staat een geweldige wedstrijd te keepen. Niet veel later is het bijna Noud die de voorsprong op zijn schoen heeft, maar weer is het die dekselse doelman van NOAD die het vlammende schot van Noud kan stoppen.

In de allerlaatste minuut is het de doelman van DESK, De Sasso, die met een geweldige redding zorgt dat er geen winnaar na de wedstrijd van het veld stapt. De scheidsrechter fluit af met een 1-1 eindstand en gezien het spelbeeld ook een terechte uitslag. De eerste helft was duidelijk voor NOAD’32. De hoofdtrainer van DESK complimenteert de ploeg met het getoonde spel en de inzet in de tweede helft.

DESK recht de rug in de tweede helft en pakt het eerste punt na de winterstop.
Bekijk de foto’s van de wedstrijd op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: