Unitas ’30 JO10-5 – DESK JO10-2 (2-1)

26-03-2018 om 15:53 JO10-2, Wedstrijdverslagen

2018-03-24-unitas30-desk-jo10-2

Waar wij van JO10-2 dachten dat we fysiek grote en sterke spelers in ons team hadden, stonden we op zaterdag 24 maart, bij aankomst in Etten-Leur toch raar te kijken toen er een team met enkele reuzen in het veld ons op stonden te wachten….. Na gecheckt te hebben of we wel op het juiste veld stonden, toch maar begonnen aan deze klus. Mentaal keek DESK vanaf de aftrap tegen de psychologische achterstand aan. Tim Muskens die plaats had genomen onder de lat stond zijn mannetje en wist in de beginfase zijn team in de wedstrijd te houden door tot 3 maal toe, op katachtige wijze de bal uit het doel te keren.

Duidelijk onder de indruk van het fysieke geweld van de thuisclub kwam DESK er scherp uit via een snelle uitbraak. Isolde van der Linden ging voorop in de strijd en kon tot stoppen worden gebracht doordat ze tot 2 keer toe van achter “aangepakt” werd. Wederom geen fluitsignaal. Tom Versluis gaat; er was afgesproken dat de achterhoede om beurten hun defensieve post mochten verlaten, om als volleerd opkomende backs hun kunstje te vertonen. Deze kansen werden in de kiem gesmoord of mistte doel…. Unitas is weer aan zet en van afstand zeilt de bal boven Muskens in de verre bovenhoek (1-0). DESK doet wat het kan en zet nog eens aan. Als een pass op een Unitas aanvaller door de DESK-defensie wordt onderschept, weet Tom de ruimte te vinden, hij speelt de bal op de opgekomen Jules Hartman. Jules haalt uit…..aaahhhh, zijnet!
In de rust luchten de teamspelers hun hart over hun ervaringen. Ze zijn groot, gemeen en de scheids fluit er niet eens voor of neemt vreemde beslissingen…. Het positieve was dat het verschil op het scorebord nog steeds maar 1 doelpunt was. Dus werd er gekeken naar mogelijkheden en moest er een tandje bij…. Met in de 2e helft Mees Hamers op doel gaan we na de rust verder.
Direct vanaf de aftrap zijn de intenties van DESK duidelijk als Tim Muskens zijn “wapen” inzet. Een pegel suist over alles en iedereen heen en spat uiteen op de lat. Dan krijgt Tim van Efferen een onvervalste ellenboog tegen het hoofd en komt naar de kant voor een behandeling. Tom, die als één van de weinigen het nog niet opgeeft en geen ontzag heeft dendert nog maar eens een keer het vijandige gebied in. DESK lijkt uit zijn schulp te kruipen en op zoek te gaan naar een treffer. Steeds weer strand de aanval en moeten we terug in de defensieve rol. Mees komt op tijd zijn goal uit en weet zo erger te voorkomen. Dan ziet Jules dat Yves wat ruimte krijgt, hij speelt hem aan. Yves controleert de bal, en schuift precies tussen twee verdedigers door de bal buiten bereik van de keeper in het doel (1-1), de gelijkmaker!!!

Het blijft spannend, Unitas heeft een sterkere fase. Tim van Efferen moet een tweede behandeling ondergaan nadat hij zich in de baan van een schot gooit en de bal op dezelfde pijnlijke plek heeft gekregen waar hij eerder voor aan de kant was. Ook Yves krijgt in een duel te maken met een bodycheck waar men bij het ijshockey een applaus voor geeft, maar staat op en knokt door. Boven Mees wordt het aluminium op de proef gesteld. De partij lijk op een gelijkspel af te stevenen, maar wanneer Mees de bal opnieuw wil inbrengen, loopt de scheidsrechter niet op te letten. De bal komt op de hakken van de scheids en caramboleert voor de voeten van een Unitas aanvaller die geheel vanuit het niets de 2-1 binnen knalt…….

De resterende tijd is nog maar kort en alles gaat nog één keer ervoor. Alles of niets, maar de tijd is te kort….

We voelen ons beroofd van een punt, maar wat is er door een aantal spelers met een leeuwenhart gestreden. De overige teamspelers hebben hier wellicht lering uit getrokken en zullen hopelijk een volgende keer ook met meer zelfvertrouwen meestrijden. Na de koude douche volgde nog een smakelijke traktatie en gaat iedereen weer huiswaarts.

Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK, met dank aan Marco v/d Linden.

Tags: ,