DESK JO15-2 – RWB JO15-2 (1-2)

31-03-2018 om 14:12 JO15-2, Wedstrijdverslagen

2018-03-31-desk-jo15-2-rwb

Derby op de Eikendijk

Vandaag stond er een heerlijke derby op het programma van DESK JO15-2. De spelers van DESK waren gebrand op een goed resultaat na het verlies van vorige speelronde tegen sv Reeshof.

René Mourinho (Leijtens) zweepte zijn manschappen op voor deze derby, samen met teammanager en assistent-trainer Jan van Mier. Normaal is de staf met zijn drieën, maar Jan van Halst (ook wel bekend als Richard Govers) zat in Tenerife om extra talent te scouten. Dat deze derby een beladen potje is blijkt langs de zijlijn. De mobiele eenheid is uitgerukt en heeft zelfs honden bij om deze bij een eventuele escalatie in te kunnen zetten.

Onder leiding van scheidsrechter Thom Craane gaat DESK op zoek naar hun eerste winst na de winterstop. In de eerste helft zit het al gelijk niet mee. Eden Hazard (Merkelbach) valt ongelukkig en kan vervroegd naar de kleedkamer met een blessure aan zijn sleutelbeen. Bij de verzorging van Marieke wordt er niet getwijfeld en Eden gaat voor de zekerheid naar het ziekenhuis om foto’s van zijn sleutelbeen te maken.

Hopelijk valt het mee voor hem, maar grote kans dat het een sleutelbeenbreuk is. Scheidsrechter Craane fluit voor het rustsignaal en de ploeg van DESK gaat met een 1-0 achterstand aan de thee.

Een donderspeech van Mourinho volgt in de kleedkamer en dat helpt. In de tweede helft krijgt DESK goede kansen om op gelijke hoogte te komen met de huidige koploper RWB. Er wordt hard gewerkt in het veld en de ballen worden scherper ingespeeld. Bij een trage balbehandeling volgen de legendarische woorden vanaf de zijlijn: “Sneller handelen, het is bijna donker!” Na de rust heeft huidige DESK Toepkoning Jan Hamers zijn winterjas in de kleedkamer achter gelaten en sprint vol in het zonnetje van middenlijn tot achterlijn. Met het zweet op zijn rug vliegt onze vlagger op het kalk.

Dat de speech van Mourinho in de rust geholpen heeft blijkt. Het team komt verdiend met keihard werken op gelijke hoogte. De 1-1 valt en DESK merkt dat er meer te halen valt tegen de koploper. DESK zet druk, is gevaarlijk en geeft achterin bijna niks meer weg. In de slotfase van de wedstrijd wordt RWB gevaarlijker. Met nog een paar minuten op de klok is het toch RWB dat op voorsprong komt. De verdediging van DESK is niet scherp en de doelman van DESK ziet de bal achter zich tegen de touwen spatten. Teleurstelling in het team, maar met nog een paar minuten probeert de ploeg het nog wel recht te trekken. Helaas is daar te weinig tijd meer voor en verliest DESK met 2-1 de derby tegen RWB.

DESK JO15-2 staat na het fluitsignaal met lege handen, maar heeft zich prima weten te verweren tegen de huidige koploper. Volgende week vindt er weer een kraker plaats. Dan reist de ploeg helemaal af naar Noord-België voor een wedstrijd tegen VOAB.

Support your locals!

Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: