DESK – Waspik (5-2)

01-04-2018 om 20:42 DESK 1, DESK Nieuws, Speciale aandacht

2018-04-01-desk-waspik

DESK kent uitstekend Paasweekend

Vandaag speelde DESK een thuiswedstrijd met hun jonge selectie tegen Waspik. DESK momenteel tweede in de Derde Klasse is op weg om het gat van zes punten in te lopen op koploper JEKA, dat op bezoek mocht bij sv SSS. SSS kon DESK een mooi paasweekend bezorgen door punten te pakken tegen de nummer één. DESK moest dan wel winnen in de derby tegen Waspik.

Als scheidsrechter Tirions fluit voor de aftrap tussen DESK en Waspik is het de ploeg van trainer Harry Biemans dat direct de druk opvoert bij de tegenstander. DESK speelt fel en komt na vijf minuten op voorsprong. Een heerlijke aanval over rechts via Mathijs Emmers gaat vooraf aan het doelpunt. Mathijs speelt de verdediging zoek, trekt de bal laag voor op Smout die vervolgens aflegt op Roy Dekkers. Royke moet je zo’n kans niet geven, want hij jaagt de bal heerlijk tegen de touwen. DESK op voorsprong.

Na 8 minuten is er de volgende kans voor DESK. Dylan Roovers komt van rechtsachter op volle snelheid mee over de flank. Dylan stoot door naar de zestien, kapt zijn tegenstander uit en legt de bal voor zijn linker. Dylan haalt lekker uit in de korte hoek, maar de doelman van Waspik weet de bal tot corner te verwerken.
In de 20e minuut is het Krikken die op heerlijke wijze afrondt. De bal wordt op randje zestien weg gewerkt, Krikkelan neemt de bal op de borst aan en volleert daarna de bal direct uit de lucht tegen de touwen. Een fantastische goal van onze international uit Curaçao. DESK komt nauwelijks in de problemen . De defensie bestaande uit Walter Klijs en Yvo van Engelen centraal, ondersteund door de backs Dylan Roovers en Stijn Bergmans weten de sporadische aanvallen van Waspik van het doel van Van de Beukel te houden.
DESK komt op 3-0. Djordi Smout neemt een hard laag genomen vrije trapvrije trap die van richting veranderd wordt door Yvo van Engelen. De bal belandt in het doel en Yvo tekent de 3-0 op het scorebord. Niet veel later komt Waspik er gevaarlijk uit. Het wordt bijna 3-1 als een aanval van Waspik
Waspik bijna met de 3-1. Een aanval van rechts wordt hard laag in de korte hoek geschoten buiten bereik van van de beukel. Het aluminium redt DESK als de bal op de paal spat en DESK goed weg komt. Met een 3-0 tussenstand gaan beide ploegen de kleedkamers opzoeken.
Na rust is het Waspik dat voor het eerste gevaar na de thee zorgt. Yvo van Engelen wordt vol in zijn gezicht geraakt door een snoeihard schot van dichtbij en heeft daarvoor hands gemaakt volgens de wedstrijdleider. De bal gaat op de stip en Yvo wordt opgelapt na enkele minuten gestrekt op de grond gelegen te hebben. De strafschop wordt hard rechts in het doel geschoten, onhoudbaar voor v/d Beukel die wel in de goede hoek lag. De stand is 3-1 als Dylan Roovers het veld diagonaal oversteekt. Dylan gaat een combinatie aan met Djordi Smout en Roovers speelt de slapende verdediging van Waspik zoek. Hij trekt de zestien in vanaf de linkerkant en schuift zo de bal in het Waspikse doel.
DESK weer op een marge van drie doelpunten. Na 20 minuten voetballen in de tweede helft wordt Djordi Smout gewisseld voor Mitchell Bastianen die in het veld komt. Mitta een week ziek geweest maakt weer speelminuten en zorgt gelijk voor dreiging.
Toch is het Waspik die de marge weer op twee doelpunten brengt als het 4-2 wordt.Met nog een goed kwartier te spelen zal DESK de drie punten moeten veilig stellen. Mitchell houdt de verdediging van Waspik goed aan het werk en wordt tijdens een solo rond de zestien aan getikt, maar de scheids laat door spelen.  Commentaar van de zijlijn wordt bestraft en de scheidsrechter legt de wedstrijd stil en zoekt de kleedkamer op. Na een korte onderbreking wordt de wedstrijd weer vervolgd.
Waspik op zoek naar de aansluitingstreffer via de rechterkant. Een hard schot op doel wordt gekeerd met een geweldige save van v/d Beukel. Het vlammende schot richting de bovenhoek wordt heerlijk uit het doel getikt door Carlo die de bal tot corner verwerkt. Even later is het Roy Dekkers die diep wordt gestuurd en een op een op het Waspikse doel af stormt. Roy ziet de doelman op zich af komen en probeert de bal voorbij de sluitpost te schieten, maar de goalie uit Waspik redt knap en weet Roy van scoren te houden.Een minuut later in de slotfase is het toch weer die dekselse Dekkers die na een heerlijke voorzet van Stijn Bergmans zijn knoest tegen het leer kopt en zijn naam in de boeken schrijft.
DESK wint de wedstrijd met 5-2 van Waspik en doet goede zaken dit paasweekend. Koploper JEKA verliest uit bij sv SSS en daarmee komt DESK op drie punten van de nummer één uit de competitie. Een fantastisch resultaat voor de jonge selectie met veel debuterende senioren die overgekomen zijn uit de jeugd. Volgende speelronde staat de kraker sv SSS – DESK op het wedstrijdaffiche. DESK heeft nog een appeltje te schillen met de ploeg uit Udenhout, dus dat belooft een heerlijke kraker te worden.
Support your locals!
Bekijk hier de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: