DESK Zat.3 – Zwaluwe 2 (1-2)

02-04-2018 om 23:03 DESK 3 za., Wedstrijdverslagen

2018-03-31-desk-za3-zwaluwe

Gehavend DESK tegen “hoogvlieger” Zwaluwe

DESK met twaalf man voor de clash thuis op de Eikendijk tegen Zwaluwe, dat zich op een derde plaats van de ranglijst genesteld heeft.

De tactiek van hoofdtrainer A. Peters was duidelijk na de blamage van de uitwedstrijd 5-1 (verlies). Het devies van vandaag: de tegenstander figuurlijk bij de strot grijpen! Zodoende begon DESK Zaterdag 3 aan de wedstrijd.

Opstelling:
Broos, v. Hulten, Mertens © (45e minuut gewisseld voor v/d Sanden), Peters, v. Tilborgh, Heuer, v. Ravenstijn, v. Noije, v. Hedel, de Smit, de Man.

Wissel: v/d Sanden
Afwezig: Gebroeders Wolfs, Haans, R.v.Hulten, Trommelen, Jonkers, v/d Beukel

Aftrap DESK waarbij de mannen uit “Lage Zwaluwe” direct de druk naar voren zetten. Omdat DESK in de eerste minuten compact bleef spelen creëerde Zwaluwe geen honderd procent kansen. Helaas binnen 5 minuten een moment van onoplettendheid. Een bal wordt vanaf de flank de zestien in gewerkt. De aanvaller van Zwaluwe frommelt zich door de defensie van DESK en schiet fraai binnen 0-1.

DESK heeft vervolgens moeite om grip op de wedstrijd te krijgen, maar de mannen van Zaterdag 3 blijven toch knokken en strijden voor elke bal. Dit resulteert dat een vrije trap gegeven wordt na een overtreding van Zwaluwe (op een meter of 25). Iedereen zat op het puntje van z’n stoel toen Rick van Tilborgh “de specialist” achter de bal ging staan. Van Tilborgh streept de bal langs de muur aan de verkeerde kant van de paal. Helaas naast, maar DESK geeft wel een signaal af.

Het meeste balbezit blijft vervolgens voor onze gasten, maar toch zijn de beste kansen voor DESK. Luc krijgt de bal aan de zijlijn, kapt zijn tegenstander uit en draait de bal in de zestien. Daar staat Damian helemaal vrij maar helaas voor onze boys weet hij deze kans niet te verzilveren. Een sombere periode tot aan de rust volgt. Beide ploegen creëren geen kansen meer. DESK kan terug kijken op een, naar omstandigheden, goede eerste helft.

Ruststand: Zaterdag 3 –  Zwaluwe 2 (0-1)

De tweede helft begint met een druk zettend DESK. De tweede ballen werden vaker door DESK over genomen. De mannen uit Zwaluwe waren daar niet zo van. Met hard werken probeert DESK deze lijn de te pakken, wat het veldspel ten goede kwam. De eerste 100% kans in de tweede helft is daarom ook voor DESK. Verdediger Vincent stoomt op met de bal aan de voet en levert hem af bij buitenspeler Alexander, die een nette voorzet geeft op de inlopende Vincent. Helaas kopt hij hem over en is de kans verkeken.

Niet veel later is het alweer Luc die diep wordt gestuurd. Hij zoekt zijn tegenstander op trekt naar binnen en levert een afgemeten voorzet af die niet te missen is voor Van Hedel 1-1! Een terechte gelijk maker.

DESK probeert door te pakken, maar binnen no – time krijgt Zwaluwe weer een kans uit een corner. De bal na de corner wordt eerst nog weg gewerkt, maar in de rebound wordt er toch weer binnen geschoten. De tijd dringt en DESK moet nu alles op alles zetten om nog een punt de pakken! Helaas bleef de verdiende gelijkmaker uit en toonde de ploeg meer dan het uitduel tegen de ploeg uit Lage Zwaluwe.

Het gehavende Zaterdag 3 had vandaag veel meer verdiend, maar kreeg dit niet.

Helaas geldt de weerspreuk niet voor de mannen van DESK: “Vliegen de zwaluwen hoog, dan blijft het droog.”

Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: ,