sv SSS – DESK (3-4)

08-04-2018 om 20:26 DESK 1, DESK Nieuws, Wedstrijdverslagen

2018wk12

4 uit 4 voor DESK

Waar eindigt dit seizoen voor DESK? Dat is de vraag die ons blijft bezighouden. De mannen van trainer Harrie Biemans spelen de laatste weken voortreffelijk, staan drie punten achter op koploper JEKA en gaan aan kop in de derde periode: 4/4. Die prestatie heeft de jonge ploeg te danken aan de winst van vanmiddag. In Udenhout won DESK na een fantastische tweede helft de spannende pot tegen nummer 4 SVSSS: 3-4.

DESK wist wat het moest doen: winnen! ‘Never change a winning team’ was het motto van trainer Biemans en dezelfde elf begonnen op het zonnige sportpark in Udenhout aan de aftrap. Een taaie tegenstander stond te wachten op onze Ketsheuvelse boys: ook SVSSS draait een prima seizoen. Strijd, passie en vuur gevraagd dus!

Het vuur komt de eerste helft van de thuisploeg. Een schot van zo’n 20 meter vliegt vol langs keeper Carlo van den Beukel in de haak: 1-0. DESK probeert het daarna wel maar komt er nog niet aan te pas. Zo eindigt de ietwat saaie eerste helft in een 1-0 ruststand.

Pas na rust is er spektakel in Udenhout te beleven. DESK komt gretig uit de startblokken en duwt SVSSS achterover. De thuisploeg moet constant verdedigen en waken voor de gelijkmaker. Die vindt DESK dik verdiend zo’n kwartier na rust. Een vrije trap van Stijn Bergmans vliegt laag naar de linkerhoek. De keeper van de Udenhoutenaren stompt weg maar duwt de bal zo in de voeten van Steven Krikken die op de goede plek staat en keurig binnen tikt: 1-1.

Amper vijf minuten later wederom een zelfde situatie. Dit keer een vrije trap aan de zijlijn van Stijntje. Hij slingert de bal met curve voor, wederom bij de tweede paal. Dit keer staat Yvo van Engelen op de juiste plek. Ook hij doet wat-ie moet doen en tikt binnen: 1-2. Nog geen 3 minuten later kantelt DESK de wedstrijd volledig als Djordi Smout het netje vindt. De spits schiet binnen na een geweldige kopassist van Walter Klijs en zet DESK op een ruime marge van twee: 1-3.

Toch is de buit nog niet binnen. SVSSS is zo nu en dan gevaarlijk in de omschakeling en krijgt kleine kansjes. 20 minuten voor tijd wordt de wedstrijd weer enorm spannend als de thuisploeg een penalty krijgt na hands van DESK. Beukie probeert de SVSSS’er uit z’n concentratie te halen maar dat helpt niet: de bal vliegt links in de benedenhoek: 2-3.

DESK daarna weer dat weer een marge van twee wil. Hoewel de thuisploeg voelt dat er een gelijkspel inzit, is het de uitploeg die de wedstrijd opnieuw naar zich toetrekt. Een lange crossbal valt voor de voeten van Smout. De spits neemt de bal vol op de slof en schiet in het rechterhoekje binnen: 2-4. Daarna lijkt de buit wél binnen, maar SVSSS blijft jagen op de aansluitingstreffer. En in deze wedstrijd kan die zomaar vallen en ja hoor, 5 minuten voor tijd schiet de thuisploeg wéér raak na een geweldige actie. Een uitstekende pass belandt in de voet van de spits die in de verre hoek binnenschiet: 3-4.

Met nog zes minuten op de klok blijft het ontiegelijk spannend. Nielsje Hamers komt in de ploeg en moet de boel op slot gooien, maar SVSSS blijft dreigend. Enkele opstootjes en gele kaarten later blaast de scheids opgelucht op z’n fluit: winst voor DESK! Zo wint de ploeg wéér en heeft het 4/4 in de derde periode. Koploper JEKA won zondag ook en zo blijft het gat drie. Wel gaan onze jongens fier aan kop in de derde periode. Op naar komende week!

Tags: , , , , ,