DESK kroont nieuwe toepkoning Rini

09-04-2018 om 23:25 DESK Nieuws

2018-04-06-toeptoernooi-finale

Fiesjat Rini!

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor een gezellig potje kaarten. Het deelnemersveld was ten opzichte van vorig seizoen flink uitgedund. Grote favorieten als Rene Leijtens, Jelle Hakkert, Sjors van Boxtel, Andro Klis waren helaas verhinderd om een gooi te doen naar de finaletafel.

Toch werd er flink gestreden om een plekje aan deze tafel te bemachtigen. In de eerste ronde was het gelijk al raak voor Giel van de Boom, die er vlamhard als eerste in het toernooi afvliegt. Nog geen minuut later is het V/d Pennen die als tweede kan inrukken en van de zijlijn aan de tafel deze eerste ronde af kan kijken. Ook Cleijn vindt geen goede start aan het toernooi en vergezelt de heren op de reservebank.

Na de officiële overgang van de jeugd naar de senioren door Timo van Kuijk, maakt onze selectiespeler van DESK ook zijn debuut tijdens dit Toeptoernooi. Een heerlijk debuut voor Timo, die net niet weet te scoren tijdens zijn debuut en daarmee de finaletafel net aan zich voorbij ziet gaan.

De rondes daarna wordt er vlijmscherp gekaart. Tactisch en fel! Marianne Koot gooit een heerlijke term door het clubhuis en weet de tafel goed wakker te schudden met de quote van de avond:”vuile soppert!”.

In ronde zeven gaat er een schepje bovenop. Ons aller Horeca Henriette wordt uitgemaakt voor “trut”, met een dikke knipoog natuurlijk. Toepen is tactiek, passie, felheid en dat het er flink aan toe gaat aan de tafels is wel duidelijk. De toon is gezet.

Rond de klok van 00:00u vindt de finale plaats. Titelverdediger Jan Hamers is er niet in geslaagd een finaleplaats te pakken en zal zijn kroon en titel na het toernooi figuurlijk doen overdragen. Het zijn Piet den Teuling, Ton Brouwers, Roel Beerens en Rini van Boxtel die de titel van toepkoning 2018 proberen te veroveren.

Een bloedstollende finale wordt uiteindelijk gewonnen door Rini van Boxtel die zich Toepkoning van het voorjaar 2018 mag bekronen. Een gezellige ambiance, de goede zorgen van Sjoukje, organisatie van Tonneke en het deelnemersveld van deze editie, mogen genoemd worden voor een geslaagd toeptoernooi.

Fiesjat Rini!

Bekijk de foto’s van het toernooi op Facebook.

Tags: , , ,