Nieuw in de gemeente (en bij DESK): OldStars

10-04-2018 om 21:37 DESK Nieuws

2018-04-10-oldstars-voetbal

Wie wil meedoen?

De werkgroep OldStars walking football is bezig de mogelijkheden binnen de gemeente Loon op Zand te onderzoeken of er voldoende animo is bij de bewoners voor een potje wandelvoetbal.

Jacques van Heijst (v.v. DESK), Jos Hermsen (KBO Kaatsheuvel), Lia Leemans (KBO Kaatsheuvel), Niels van de Meulen (stagiaire R-newt/Contour de Twern), Willie Timmers (scheidsrechter), Caroline Vromans (R-newt/Contour de twern) en Christ van Wezel (v.v. DESK) vormen de werkgroep OldStars. Deze groep is de laatste maanden bezig geweest om te bekijken wat de voetbaltak OldStars inhoudt.

Er zijn bezoeken gebracht aan de clubs NAC en RKC die reeds een afdeling OldStars hebben en waar het project al tot volle tevredenheid draait. Bewegen houdt de mens gezond en vitaal en vertraagt de processen op ouder worden. Naast het gezondheidsaspect is er ook aandacht voor het sociale aspect. Na de fysieke inspanning zijn er na afloop van het voetballen contactmomenten in het clubhuis waarin vriendschap en gezelligheid de boventoon voeren.

De wekelijkse trainingen zullen plaatsvinden bij v.v. DESK op Eikendijk. DESK zorgt voor de accommodatie inclusief de faciliteiten in het clubhuis. Het wekelijks sporten wordt begeleid door een trainer. Deze trainingen duren ongeveer 1 1/2 uur. Het spel wordt gespeeld 6 tegen 6 spelers. Hard lopen is niet toegestaan. De trainingsperiode loopt van begin september tot eind mei, onderbroken door een winterstop. Elk jaar wordt er een fitheidstest afgenomen door een fysiotherapeut. Het sporten gebeurt op eigen risico.

OldStars walking football is een uitstekend middel om 60-plussers met elkaar in contact te brengen en fitter te worden; twee belangrijke maatschappelijke thema’s voor deze snelgroeiende doelgroep in ons land. Door alle aandacht en publiciteit die OldStars krijgt, bieden nu ruim 165 amateurverenigingen en veertien Eredivisieclubs OldStars walking football aan.

Lijkt het u gezellig en uitdagend om aan deze sport mee te doen als actief sporter, leider, trainer of medewerker na afloop in de kantine door een bardienst te vervullen, dan kunt u zich opgeven bij KBO Kaatsheuvel: Jos Hermsen, 06 -10450822, email: [email protected]

Tags: