10-04-2018 om 22:36 DESK Nieuws, Jurre Janssen Toernooi

2018-04-10-jurre-janssen-toernooi

Aanloop naar Jurre Janssen Toernooi

Op 23 juni wordt het Jurre Janssen Toernooi georganiseerd ter nagedachtenis aan Jurre Janssen, die 5 jaar geleden bij een tragisch autoongeluk om het leven kwam. Zijn teamgenoten, vrienden, familie en deelnemende clubs zullen 5 jaar na deze trieste gebeurtenis stil staan en de herinnering aan Jurre levend houden. Voormalig teamgenoten van DESK D1 2012-2013 spelen 23 juni een toernooi tegen de leeftijdsgenoten van RKDVC, VOAB, Berkdijk, NEO’25, vv Dongen en OJC Rosmalen.

logo-clubs

In aanloop naar het Jurre Janssen Toernooi blikken wij geregeld terug op de te korte voetbalcarrière van Jurre bij DESK. De tijd vliegt hard maar de herinnering blijft en die willen wij graag met jullie delen. We blikken terug naar het tweede seizoen in de loopbaan bij DESK voor Jurre in de F-jeugd en wel in het seizoen 2008-2009 waar Jurre in de F1 speelde.

Trainers van deze F-selectie in het seizoen 2008-2009 waren Aron van Seeters en Marck Cieraad, ondersteund door leidster Silvie van Es-Kemmeren. Aron van Seeters, destijds trainer van dit team samen met Marck Cieraad, is nu selectiespeler van DESK. Samen met de spelers Wessel Jacobs, Tom vd Linden, Damaris Paulides, Sem Raaijmakers, Stan van Leijsen, Kay Kemmeren, Martijn Zwaans en  Sam Verschut speelden zij samen met Jurre in hun eerste selectie-elftal. Net als Aron op weg naar de uiteindelijke top van DESK, het Eerste.

Als we Aron vragen naar anekdotes van dit elftal en dan met name die over Jurre dan gaat dat over die snoeiharde linker van hem. De linker van Jurre was bijzonder hard voor zijn leeftijd. Bij de training was het soms een speeltuin en een dolle boel en moesten Aron (toen 16 jaar) en Marck de boys weer even bij de les roepen.

De persoonlijkheid van Jurre typeerde ook zijn spel. Jurre was altijd vrolijk en had een glimlach van oor tot oor. Een ijverige voetballer die met zijn teamgenoten ook lekker dolde op de training. In de verdediging of op het middenveld stond hij zijn mannetje.

Marck Cieraad hoefde ook niet te twijfelen om herinneringen op te halen en terug te blikken naar de tijd als trainer van Jurre. Marck is momenteel Hoofdtrainer bij Achilles ’29 waar hij de Dames in de Eredivisie én de JO19 traint. Na zijn DESK-tijd in de jeugd als voetballer en trainer van dit team heeft Marck een flinke carrière doorgemaakt in voetballand. Hij herinnert zich de periode als 17-jarige trainer als een geweldige tijd. Op de scooter vanuit Sprang-Capelle kwam Marck voor de trainingen naar de Eikendijk. Bij de uitwedstrijden werd er door deze twee jonge trainers een beroep gedaan op de ouders.

De herinneringen van Marck van Jurre zijn tekenend voor de persoon én voetballer Jurre Janssen. Hij herinnert zich Jurre als een gedreven mannetje met een sterke winnaarsmentaliteit. Bij een eventueel verlies nam Jurre het voortouw en wist de dreiging met een hard afstandsschot om te zetten in winst.

Een geweldige lichting en een heerlijke tijd voor deze trainers, leidster en spelers samen met Jurre in hun eerste selectie seizoen.

We sluiten af met de legendarische yell:
“Wat gaan we doen? Winnen”

elftalfoto-F1-2008-2009

Staand van links naar rechts:

Aron van Seeters (trainer), Wessel Jacobs, Tom vd Linden, Damaris Paulides, Silvie van Es-Kemmeren (leidster), Sem Raaijmakers, Stan van Leijsen, Marck Cieraad (trainer)

Zittend van links naar rechts:

Kay Kemmeren, Jurre Janssen, Martijn Zwaans, Sam Verschut

Bekijk de foto’s van dit heerlijke elftal op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: ,