DESK JO10-1 – RWB JO10-2 (3-2)

14-04-2018 om 18:19 JO10-1, Wedstrijdverslagen

2018-04-14-desk-jo10-1-rwb

Winst voor DESK JO10-1

Dat DESK de rug weer moest rechten na de uitwedstrijd in Gorinchem tegen GJS was duidelijk. Er moest een tandje bij en strijd geleverd worden voor de eerste overwinning in de competitie. Vandaag stond de wedstrijd DESK JO10-1 – RWB JO10-2 op het wedstrijdaffiche. Onder leiding van scheidsrechter Van Woensel werd er afgetrapt. DESK zet RWB direct onder druk, maar het is de ploeg uit Waalwijk die doelman De Sasso voor het eerst op de proef stelt.

Een gevaarlijke corner wordt niet weggewerkt en de tweede bal wordt hard op het DESK doel geschoten. Thyn redt knap en de ploeg herpakt zich. Het is een open wedstrijd met heerlijke aanvallen. DESK probeert de tegenstander naar achteren te drukken, maar via een vlijmscherpe counter is het toch RWB die voor gevaar zorgt.

Een aanval vanaf de linkerflank waarbij heerlijk schot afgevuurd wordt op het doel van DESK. De bal spat op de deklat en DESK komt weer goed weg. De ploeg is gewaarschuwd.

DESK breekt de wedstrijd open als Stijn v/d Pas goed door jaagt op de verdediging van RWB. Gekluts achter in de Waalwijkse defensie zorgt er voor dat Stijn de bal kan oppikken en binnen kan prikken. Niet veel later is het Tygo van Gorp die de marge op twee doelpunten brengt.

Tygo die de afvallende bal na een corner op kan pakken, legt de bal voor zijn rechter en schuift de bal hard onder de keeper van RWB door. DESK op een 2-0 voorsprong. Beide ploegen gaan aan de thee en scheidsrechter Van Woensel fluit voor de aftrap van de tweede helft.

Er wordt goed gevoetbald, gecombineerd, overgespeeld en de spelers van DESK gunnen elkaar kansen. Achterin de defensie van DESK zijn het Timm de Jong, Ties van Laarhoven en Ruben Smit die de boel op slot proberen te houden. Een aanval van DESK via Che, die de bal terugtrekt de bal terug op Stijn v/d Pas.  Stijn moet in eens schieten en prikt de bal net naast de paal. Mooie aanval die meer verdiend had. Niet veel later is het Noud de Kock die een kans voor DESK krijgt. Noud poeiert de bal hard laag op doel, maar het schot wordt gestopt.
De combinaties en de aansluiting tussen het middenveld en de aanvallers gaan steeds vlotter lopen. Ook achterin gaat het lekker en Thyn houdt zijn doel nog schoon. Het is Siem Rombouts die mee opgekomen is van achteruit en een hard laag schot lost op het doel van RWB. Door het nette gras schiet de bal heerlijk door en wordt het schot van Siem tot doelpunt gepromoveerd.
DESK op een 3-0 voorsprong en dan zou je zeggen: rustig uitspelen en niks meer weg geven. Niets is minder waar, want het is RWB die door geen communicatie tussen Siem en Thyn de bal kan afpakken en tegen de touwen jaagt. Stand 3-1 en RWB begint meer te drukken.
De ploeg even van slag, maar gaat weer in de aanval. Ruben Smit stoomt op door het midden en geeft een scherpe pass op Kian v/d Power. Kian oog in oog met de uitkomende doelman, die er net is eerder bij is dan de spits van DESK.
Het wordt nog spannend als RWB een vrije trap op een mooie positie krijgt. Doelman De Sasso zet zijn spelers neer, maar ziet de vrije trap snoeihard in de rechterhoek van zijn doel ploffen. Stand 3-2 en het wordt nog billen knijpen in de slotfase. DESK krijgt enkele corners te nemen en neemt de luchtmacht, in de persoon van Ruben Smit, mee naar voren. Ruben krijgt de bal heerlijk op zijn hoofd en kopt de bal snoeihard op het Waalwijkse doel. De kopbal wordt knap gestopt door de goalie en het spel gaat verder.
Scheidsrechter Van Woensel kijkt op zijn klok en ziet dat de tijd er op zit. Bij het fluitsignaal klinkt er luid gejuich vanaf het veld en langs de lijn na de eerste winstpartij van de voorjaarscompetitie. De ploeg heeft goed gevoetbald deze wedstrijd, maar het zal scherp moeten blijven om onnodige tegendoelpunten te voorkomen.
Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK

Tags: