DESK – VCB (3-1)

15-04-2018 om 22:33 DESK 1, DESK Nieuws, Speciale aandacht

2018-04-15-desk-vcb

DESK houdt de druk op JEKA

Op het moment dat DESK thuis tegen VCB de aftrap neemt, vindt elders in de regio de kraker Bavel – JEKA plaats. De ploeg van trainer Harry Biemans draait mee in de top en heeft uitzicht op de titel. Het gat tussen de nummer 1 JEKA en DESK is slechts drie punten. DESK heeft het zelf in de hand en dus moest er vandaag een beter resultaat geboekt worden tegen Village de Biez, dan tijdens de uitwedstrijd net na de winterstop, die zielloos verloren werd.

Vandaag een heerlijke voetbalmiddag op de Eikendijk. Eerder op de dag werd DESK 2 beloond na hard werken tegen RKDVC met een 1-0 overwinning. Nu was het de beurt aan het Eerste.

DESK start in de beginfase slap. Het is in de eerste vijf minuten VCB dat voor het eerste gevaar zorgt. Carlo v/d Beukel redt tot twee keer toe een de mogelijkheid tot scoren van VCB. De goalie van DESK houdt zijn ploeg op de been met twee geweldige reddingen. Gelijk daarna is het DESK dat de score opent. DESK zet druk vooruit en de listige Smout ziet de doelman ver voor zijn goal staan en jaagt de bal richting de zestien. Een hoge voorzet? Maakt geen hol uit, want de bal ploft over de goalie uit Biezenmortel zo in het doel. Heerlijke treffer van Smout en DESK op een 1-0 voorsprong.

Mitchell Bastianen op rechts houdt de verdediging weer lekker bezig. Veelvuldig zet hij de back het nakijken. Mitta met een balletje strak laag voor het doel van VCB, die net te scherp is voor de inkomende Steven Krikken. DESK vol in de aanval, op zoek naar de volgende treffer.
Na 20 minuten is het weer raak. Goed doorjagen van DESK en Ronny de Bresser, die het gemiddelde aantal kilometers in de wedstrijd omhoog trekt, combineert met Mitchell. Mitchell ziet net als Smout de goalie te ver voor zijn doel staan, aarzelt niet, en jaagt de bal heerlijk in de bovenhoek. DESK op een riante vroege voorsprong.
In de 30e minuut is het Djordi Smout die een schot van afstand lost op het doel van Biezenmortel. De keeper tikt de bal naar buiten, waar de dekselse Dekkers staat die kan binnen prikken. DESK werkt aan het doelsaldo in het kader van de jacht op koploper JEKA.
VCB  komt er sporadisch uit en is vanuit het niets gevaarlijk. De rechtsbuiten krijgt de mogelijkheid om iets terug te doen en jaagt de bal loeihard in de haak van de rechterbovenhoek in het zijnet. Daar had VCB op slag van rust zomaar de 3-1 kunnen maken. Mitta bijna met de 4-0 op zijn pantoffel. Mitchell gaat de combinatie aan, trekt naar binnen en vlamt de bal op het doel. De doelman van VCB zit er met zijn flinke jatten aan en tikt de bal nog net corner.
Met een 3-0 stand gaan beide ploegen aan de thee.
Na de rust gaat DESK door op zoek naar het doel. Een vrije trap van Stijn Bergmans wordt bijna binnen getikt door Steven Krikken, maar de poging gaat over. DESK drukt VCB verder naar achteren, maar een snelle uitbraak van de tegenstander zorgt voor een levensgevaarlijke kans voor VCB. De spits van VCB staat oog in oog met keeper Carlo v/d Beukel en stormt op het doel af. De spits probeert doelman v/d Beukel te passeren, maar met een katachtige reflex weet Carlo het schot met zijn been te keren en houdt zijn doel schoon.

Roy Dekkers verlaat halverwege de tweede helft het veld en wordt gewisseld voor Django Hooymayers. Walter Klijs licht geblesseerd wordt uit voorzorg gewisseld voor Niels Hamers. Uit het niets valt de 3-1. VCB speelt de bal breed en helemaal vrij staand weet de tegenstander van afstand Carlo v/d Beukel in de korte hoek te kloppen.
DESK weer wakker geschud stuurt Mitchell diep die bijna de 4-1 op zijn slof heeft. Hij steekt vanaf de middenlijn het veld over en lost een schot op het doel van VCB, die tot corner verwerkt wordt. Yvo van Engelen, die na dit seizoen terug naar Vlijmen gaat, jankt de bal direct uit de luchtde bomen in. Django krijgt nog een kans om voor de 4-1 te gaan. Hooymayers gaat alleen op het doel van VCB af en besluit de bal breed te leggen. Iets te scherp. Niet veel later is het weer Django die het doel van VCB op zoekt, maar het schot gaat recht op de doelman uit Biezenmortel. Rick Vervaart wordt in de slotminuten gewisseld voor Jur Molenschot en na 90 minuten fluit de scheidsrechter af voor de wedstrijd.
DESK wint met 3-1 van VCB en houdt de druk op koploper JEKA.
Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: