JO9-3 Berkdijk uit, altijd lastig

15-04-2018 om 21:38 JO9-3, Wedstrijdverslagen

2018-04-14-berkdijk-desk-jo9-3

Derby in de Kets!

Vandaag mocht ik met mijn mannen (JO9-3) ‘helemaal’ afreizen naar de Berkdijk. Altijd lastig Berkdijk thuis, zei ik tegen mijn zoontje Job van 8 jaar want wat wil je als zoonlief bij DESK voetbalt maar papa elke zondag bij Berkdijk bij de veteranen gaat voetballen. Dus grootmoed was er zeker want volgens zoonlief zou de Berkdijk een makkie worden…nou proberen wij hem altijd wel met zijn beide voetjes op de grond te laten staan maar vooruit als ie ‘ van papa’s club’ zou winnen, dat zou wel mooi zijn…maar helaas vrijdagavond ineens 1 afmelding en nog eentje en een keeper in het gips, potverdikkie…5 spelers over…dat is te weinig voor 6 tegen 6. Wat nu? Appen, appen en nog meer appen tot er uiteindelijk 2 spelertjes zijn die wel 2 wedstrijdjes willen spelen. Dus gelukkig geen baaldag, maar gewoon op zaterdag 14 april in de vroege ochtend op weg naar de Berkdijk. Zoonlief achterin, met heel veel praatjes en papa heel rustig voorin de woorden uitsprekend ‘laat het nou eerst maar eens zien!’ en mama de coach voorin zonder enige voetbalkennis maar met een klein beetje gevoel van samenhorigheid zeggend ‘altijd lastig de Berkdijk uit’.

Maar daar gingen we, ff omkleden en dan warmlopen, op het hoofdveld, ik zie de koppies al glunderen want als je op het hoofdveld mag dan ben je wel heel belangrijk. De spelertjes van de Berkdijk waren al aan het warmlopen, normaal zie je op dit tijdstip nog geen tegenstander dus dit belooft wat… Dus hoppa, ook wij gaan even een goede warming up doen, rondje warmlopen, overspelen, bal afpakken en even flink op goal schieten…en in spanning afwachten…want we zijn nog steeds maar met 5 spelers. Gelukkig zegt de coach van de Berkdijk dat het ook geen probleem is als we 5 tegen 5 spelen…maar we wachten nog even op onze invalspelers. En daar komen Kas en Finn al aan, helemaal onder de modder van de vorige wedstrijd maar zo fijn dat ze ons willen helpen.
Even snel een Yel, handjes geven, posities bepalen en daar gaan we! Vanaf de eerste minuut was er al een mooie strijd, alle spelertjes, zowel van DESK als van de Berkdijk gingen er vol voor. En als je op het hoofdveld staat dan is er ook volop publiek om er een hele mooie wedstrijd van te maken. De spelertjes werden dan ook van alle kanten volop positief aangemoedigd. En vanaf de eerste minuut gingen alle 12 spelers er vol op. Wat een strijd. Maar ineens breekt de Berkdijk door onze verdediging heen en hoppa het is 1-0. Jammer maar reden te meer om er weer vol energie tegenaan te gaan. En ja hoor even later lukt het ons om 1-1 te maken. We staan weer gelijk. Maar niet verslappen want we zijn er nog lang niet.

De jongens en 1 powervrouw van de Berkdijk werken echt keihard en voordat we het weten is het 2-1. Het publiek gaat uit zijn dak maar wij geven niet op. Verdedigen, aanvallen, alles moeten mijn mannen deze wedstrijd laten zien. Onze keeper staat waar hij moet staan en redt een paar hele mooie ballen. Wat een held! En we pakken door en daar is de 2-2. Wat een spannende wedstrijd. Het gaat alle kanten op. Maar daar is de Berkdijk ineens weer en voordat we het weten is het 3-2.

De spanning bij het publiek begint te stijgen, de spelertjes weten ook dat het er nu om gaat. Allebei de teams werken kei en kei hard en zijn echt aan elkaar gewaagd. En dan ineens komen wij weer met een prachtige aanval en het is 3-3. Ik sta samen met mijn wisselspelertje te juichen…maar we zijn er nog lang niet. “Kom op jongens, volhouden, aanvallen, verdedigen, scoren!’ ik weet niet meer wat ik allemaal roep maar ineens is daar een schot op goal en ja hoor hij zit….mijn mannen juichen…en terecht! Maar het is ook nog niet afgelopen en de Berkdijk is en blijft heel sterk dus opletten. Maar daar blijkt de aanval nogmaals te lukken en valt de 5-3 voor ons!

Mijn mannen staan te juichen en ik glunder van trots. De scheidsrechter fluit af. Wat een geluk! Wat een mooie wedstrijd en wat hebben alle spelertjes keihard gewerkt. En speciale complimenten voor het enige meisje dat vandaag in het veld stond bij de Berkdijk. Wat een powervrouw! Zij hield zich staand tegenover al die mannen en hoe…wauw, complimenten hoor! Ik heb genoten vandaag, wat een mooi spel, wat een heerlijk enthousiast publiek, wat een prachtig spel van zowel de Berkdijk als van Desk, er is keihard gewerkt, er is gelachen, soms een klein beetje gehuild, maar volgens mij hebben alle spelertjes vooral genoten. En anders ik wel, wat een heerlijke wedstrijd! Dank je wel, toppertjes van de Berkdijk en dank je wel mijn kanjers!

Michos Koolen
Coach JO9-3