16-04-2018 om 21:50 DESK Nieuws, Jeugdvoetbal, Jurre Janssen Toernooi, Speciale aandacht

2018-04-14-jurre-janssen-e3

Jurre Janssen Toernooi 2018

Op 23 juni wordt het Jurre Janssen Toernooi georganiseerd ter nagedachtenis aan Jurre Janssen, die 5 jaar geleden bij een tragisch autoongeluk om het leven kwam. Zijn teamgenoten, vrienden, familie en deelnemende clubs zullen 5 jaar na deze trieste gebeurtenis stil staan en de herinnering aan Jurre levend houden. Voormalig teamgenoten van DESK D1 2012-2013 spelen 23 juni een toernooi tegen de leeftijdsgenoten van RKDVC, VOAB, Berkdijk, NEO’25, vv Dongen en OJC Rosmalen.

logo-clubs

In aanloop naar het Jurre Janssen Toernooi blikken wij geregeld terug op de te korte voetbalcarrière van Jurre bij DESK. De tijd vliegt hard maar de herinnering blijft en die willen wij graag met jullie delen. We blikken terug naar de periode in de E3 van het seizoen 2009-2010 met de toenmalige trainers Caroline van Laarhoven en Wilfried Domenie.

Trainers van deze eerste jaars E-schaduwselectie in het seizoen 2009-2010 nemen ons mee naar het seizoen waarin de E3 als najaarskampioen gehuldigd werd. Alle spelers van dit elftal vierden hun kampioensschap samen met Caroline, Wilfried en alle aanwezige ouders van de E3 uit dit seizoen.

Als we de trainers van toen vragen naar mooie herinneringen van toen krijgen we een mooie terugblik. Het was een heerlijk en leuk elftal. De jongens van toen allemaal rond de 9 jaar waren leergierig en luisterden goed. Een mooie bijeenkomstigheid was dat vier spelers linksbenig waren, waar Jurre er ook eentje van was. Best uniek voor één team met de helft aan linkspootjes.

Jurre was een pure verdediger die geen enkel duel uit de weg ging. Af en toe moest je hem weer ff wakker coachen tijdens de wedstrijd, maar vanaf de zijlijn was dat soms best lastig. Het coachen van ver af ging wat moeilijker. Wat bleek nu? Jurre hoorde aan één oor minder goed dan zijn andere oor.

Wanneer DESK een corner kreeg dan ging Jurre ook mee naar voren. Zoals een goed verdediger een van zijn kwaliteiten kan benutten tijdens een spelhervatting. Want koppen dat kon Jurre absoluut.

Een mooie bekroning in de eerste helft voor de E3 was het kampioensschap in het najaar. De ploeg werd gehuldigd en een mooi feest werd gevierd met spelers, staf en ouders.

We sluiten af met de legendarische yell:
“Wat gaan we doen? Winnen”

Bekijk hier de legendarische video van de kampioenswedstrijd Audacia E3 – DESK E3 uit het seizoen 2009-2010. Met dank aan het bronmateriaal aangeleverd door toenmalig trainer Caroline van Laarhoven.

Bekijk hier de foto’s van het seizoen 2009-2010.

Tags: , ,