’t Zand JO17-5 – DESK JO17-4 (4-5)

21-04-2018 om 11:29 JO17-4, Wedstrijdverslagen

2018-04-20-tzand-desk-jo17-4

DESK op naar de Derby

Zaterdag 14 april stond er voor de jongens van DESK JO17-4 een wedstrijd op het programma tegen ’t Zand maar doordat wij niet tot de benodigde elf man kwamen werd deze wedstrijd uitgesteld naar woensdag 19 april.

In de eerste helft waren wij de betere partij enkwamen we ook een paar keer in de buurt van een doelpunt maar het lukte niet om snel een doelpunt te maken. ’T Zand kreeg ook wat kansen. Een vrije trap ging net over en een afstandsschot ging naast het doel. Wij kwamen wel op een 0-1 voorsprong. Een goede bal van Simon kwam bij Stijn en hij passeerde vervolgens de keeper om de bal in het lege doel te schuiven. Vlak voor rust dachten wij op een 0-2 voorsprong te komen door een doelpunt van Kevin Ye maar volgens de grensrechter van ’t Zand was dit vanuit een buitenspelpositie en hij besloot te vlaggen. Ruststand 0-1.

In de tweede helft begonnen wij sterk. We vielen goed aan en kwamen ook een paar keer langs de verdediging. De grensrechter van ’t Zand stond geregeld met zijn vlag omhoog en daardoor werden er ook veel van onze aanvallen afgeblazen. Stijn wist de voorsprong wel te verdubbelen. Weer ging de vlag omhoog maar dit keer liet de scheidsrechter doorspelen en werd het 0-2. Even later werd het 0-3 door weer een doelpunt van Stijn. Hierna begonnen ze bij ’t Zand wat beter te spelen en wij gingen er makkelijker over denken. Het werd 1-3 doordat de tegenstander mij in een een-op-een situatie wist te verschalken. Wij kwamen wel vrij snel na dit doelpunt op 1-4 en 1-5, beide doelpunten weer gemaakt door Stijn. Hierna lieten wij ons terugzakken en we kregen het nog lastig. Het werd 2-5 door een inschattingsfout van mij en snel hierna werd het ook nog 3-5. Het spel werd steeds harder en gemener en ook kwamen er verschillende scheldwoorden voorbij. Na de 4-5 moesten wij ons herpakken om er nog een paar minuten flink tegen aan te gaan en te verdedigen. Wij wisten het op 4-5 te houden en de drie punten mee te nemen naar Kaatsheuvel.

Zaterdag 21 april is voor ons de derby van de gemeente tegen Uno Animo. Wij spelen deze wedstrijd om 11:30 thuis op de eikendijk en kom ons dus vooral aanmoedigen in deze derby.

Sam Haarbosch

Tags: