DESK – Baardwijk (1-1)

22-04-2018 om 21:29 DESK 1, DESK Nieuws, Speciale aandacht, Wedstrijdverslagen

2018-04-22-desk-baardwijk

DESK loopt schade op in titelrace

Zondagmiddag 22 april 2018. Een zonovergoten Eikendijk stroomt vol voor de derby DESK – Baardwijk. Een belangrijke pot voor de thuisploeg: het doet nog mee om het kampioenschap en wil uiteraard maar al te graag winnen. Dat laat het vanaf de aftrap meteen zien. DESK is gretig, valt aan en Matthijs Emmers soleert na 10 minuten prachtig naar de 1-0. Althans… Een bomvol sportcomplex denkt dat de bal zit, maar niets is minder waar: Matthijs schiet de bal na de prachtige solo (speelt drie man uit) net naast.

Na iets minder dan een half uur spelen komt DESK wél op 1-0. Een vrije trap belandt tussen de laatste Bork-man en de keeper en de doelmond doet niks. Yvo van Engelen schiet de bal vervolgens twee keer tegen de hand van de keeper, draait bij een derde keer knap naar links en schiet beheerst in het linkerhoekie: 1-0.

Bork heeft dan nog altijd geen kans gehad; de jarige Carlo van den Beukel moet zo nu en dan een terugspeelballetje verwerken. 3 minuten na de 1-0 krijgt Steven Krikken de kans op 2-0 maar zijn kopbal gaat net naast. 10 minuten voor rust koopt ook Baardwijk over, dat nog geen minuut later wél trefzeker is. Een corner van de bezoekers belandt bij de tweede paal en de bal wordt keihard in de linkerhoek gekopt: 1-1.

Tijd voor rust. En tijd voor meer vuur. Dat komt er echter niet in het tweede bedrijf. Bork krijgt 5 minuten na rust de eerste kans, maar schiet over. 20 minuten voor tijd krijgt DESK een megakans op de belangrijke 2-1. Eerst is het Rik Vervaart die op de keeper schiet, vervolgens poeiert Djordi Smout in de rebound heerlijk met links. Zijn schot raakt alleen het aluminium en zo verzuimt DESK om op voorsprong te komen. 6 minuten voor tijd vindt Djordi nog wel het netje, maar hij wordt afgevlagd voor buitenspel.

DESK probeert het daarna nog wel maar het lukt niet. Zo eindigt de belangrijke en lastige pot tegen Baardwijk in een gelijkspel. Een tegenvallende derby en duur puntverlies: JEKA won wel (0-2) en loopt weer uit in de titelrace (5 punten). Overigens gaat DESK nog wel aan kop in de derde periode. Directe concurrent TSC speelde gelijk en gaat dus niet over de ploeg van trainer Harrie Biemans heen.

 

Tags: , ,