DESK JO17-4 – Uno Animo JO17-2 (3-3)

24-04-2018 om 18:21 JO17-4, Wedstrijdverslagen

2018-04-21-jo17-3-uno-animo

DESK JO17-4 in de Derby!

Op zaterdag 21 april was het derby-day voor de JO17-4. De derby van de gemeente tegen Uno Animo stond op het programma en wij gingen proberen de 3 punten in Kaatsheuvel te houden.

De eerste fase van de wedstrijd waren wij de bovenliggende partij en we kwamen ook op een 1-0 voorsprong. Stijn, die deze week al vijf doelpunten op zijn naam zette, maakte de openingstreffer. Hierna nam Uno Animo de regie in de wedstrijd steeds een beetje meer over. De bezoekers hadden meer balbezit maar ze kwamen niet tot echt grote kansen. Wel wisten wij de voorsprong nog te verdubbelen. Thijs schoot de bal net voor rust binnen en dat zorgde ervoor dat we gingen rusten met een 2-0 voorsprong.

In het begin van de tweede helft hielden wij goed stand tegen een offensief ingesteld Uno Animo. Een aantal keer kwamen we er nog uit met een tegenaanval maar die wisten wij niet om te zetten in doelpunten. Vanwege het warme weer werd er halverwege beide helften een drinkpauze ingelast. Na de drinkpauze in de tweede helft lieten wij over ons heen lopen. Binnen een paar minuten wisten de bezoekers uit Loon op Zand eerst op gelijke hoogte te komen om er daarna overheen te gaan en de leiding in de wedstrijd over te nemen. Hierna moesten wij dus gaan werken om kansen te creëren en nog een puntje te pakken. En het werd nog 3-3. Ik gaf een lange bal op Stijn, die vervolgens oog in oog met de keeper niet faalde. In de nog resterende vijf minuten kregen beide teams nog een goede kans op een winnende treffer maar eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

Het was jammer dat wij de voorsprong niet wisten vast te houden maar we moeten achteraf ook blij zijn met een puntje. Volgende week staat de volgende streekderby op het programma. Dan nemen wij het op tegen WSC en die wedstrijd zal plaatsvinden om 12:15 bij de club uit Wolluk.

Sam Haarbosch

Tags: