DESK Zat. 3 – Oranje Wit 3 (4-2)

24-04-2018 om 18:17 DESK 3 za., Senioren, Wedstrijdverslagen

2018-04-21-deskza3-oranje-wit-2

DESK bijna veilig!

Zo, de spanning was niet om te snijden op Sportpark Eikendijk. DESK Zat. 3 strijdt nog tegen nacompetitie in de 1e klasse en ontving directe concurrent Oranje Wit 3 uit Dordrecht. Met de uitwedstrijd in gedachten, maakten de mannen hun borst nat. Al dan niet alleen al vanwege het weer…

DESK begon slordig, ongeconcentreerd en belabberd aan de wedstrijd. Balletjes kwamen niet aan of werden zo in de voeten bij de tegenstander gelegd en kansjes werden verprutst. De bezoekers daarentegen kregen ook niet heel veel kansen maar kwamen al wel snel op 0-1 door wat matig verdedigend werk van DESK. Op slag van rust werd het zelfs nog erger toen ook een tweede bal erin vloog: 0-2 dus en kansloos lijkend.

Maar tactisch meesterwerk van de staf leidde tot een hele andere tweede helft. Een verrast Oranje Wit werd plots achterover geduwd en zag hoe DESK aanviel. Dat leidde al vroeg in de tweede helft tot de aansluitingstreffer. Oranje Wit ondervond ook wie DESK in huis heeft: Free Ricka, ook wel de pegelspecialist van de Kets genoemd. Vanaf zo’n 18 meter legde Rick van Tilborgh aan voor een vrije trap en in Dordt weten ze het nu ook: die kan er wat van! Een keiharde streep recht door het midden zorgde voor een 1-2 stand.

Nog geen vijf minuten later mocht Ricka weer aanleggen, dit keer vanaf de stip na een wel heel makkelijke gegeven handsbal. Aan Rick de eer om de pingel te scoren bij afwezigheid van de Wolffjes. Een gouden linker stuurde de bal keihard naar de rechter beneden hoek: 2-2. DESK weer terug in de wedstrijd!

Een kwartier voor tijd is het Vinnie P die een hele belangrijke goal maakt. Met zijn vierde van dit seizoen zet hij de thuisploeg op een 3-2 voorsprong na een fantastische pass van Wessel. Vin blijft heel cool terwijl-ie 1 op 1 op de keeper gaat en schiet binnen. Toch is de buit nog altijd niet binnen en Oranje Wit jaagt naar de gelijkmaker. Maar Rensje van Hulten gooit de belangrijke pot in het slot. Uit de kluts schiet mr ‘Gezelligo’ binnen: 4-2! En zo pakt DESK drie heel belangrijke punten. Het is bijná veilig!

Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: ,