Unitas JO15-1 – DESK JO15-1 (2-3)

25-04-2018 om 21:27 JO15-1, Wedstrijdverslagen

2018-04-21-unitas-desk-jo15-1

DESK neemt de punten mee uit Gorinchem

Dat DESK JO15-1 na de winterstop naar behoren draait staat buiten kijf. Er werd vooral tegen de teams gespeeld hoger op de ranglijst, maar gedegen tegenstand werd geboden. Nipte nederlagen en spannende gelijkspelen werden afgewisseld met overwinningen. Waar eerder van verloren werd, worden nu overwinningen geboekt. Zo ook tegen de tegenstander van vandaag, Unitas uit Gorinchem.
Thuis werd een zekere 1 – 0 voorsprong in de slotfase weggegeven. Wilde we Unitas op de ranglijst passeren dan zou er vandaag een resultaat gehaald moeten worden.
DESK ging goed uit de startblokken en was voetballend beter dan Unitas. Al snel werd het net gevonden, uit de slim genomen corner wist
 Joris met een bekeken schot de 0 – 1 aan te tekenen. Tot aan de drinkpauze had ESK zich meer mogen belonen, maar meer goals bleven uit. Unitas werd beter en kwam meer en meer in de buurt van ons doel. Xander wist de nul te houden tot de rust. DESK bleef tussendoor gevaarlijk en in de dying seconds van de eerste helft werd Bram weggestuurd en schoot knap de 0 – 2 binnen.
Na rust kwam Unitas sterk op, als ze nog wat wilde moesten ze ook wel. DESK hield stand en kon daartegenover gevaarlijke aanvallen plaatsen. Op het moment dat we de  0 – 3 zouden verwachten, scoorde Unitas de aansluitingstreffer en was het 1 – 2. Zou het dan weer zo’n wedstrijd worden?
Gelukkig wist Jetze, na een slim genomen ingooi van Jules, de bal hard het doel in te werken, 1 – 3. Er waren nog een aantal opgelegde kansen voor DESK, maar Unitas had het eindaccoord. In de laatste minuut konden zij aanleggen vanaf 11 meter en maakte daarin geen fout, 2 – 3.
Een mooi resultaat op deze mooie zomerdag! Op naar de wedstrijd tegen RBC op zaterdag 5 mei.
Bekijk het fotoverslag van Opa Willy op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: