DESK JO13-1 – Berghem Sport JO13-1 (4-2)

28-04-2018 om 22:18 JO13-1, Wedstrijdverslagen

2018-04-28-desk-jo13-1-berghemsport

DESK pakt weer drie punten

De ploeg van Burgmans, Damen en Buitelaar speelde vandaag op de Eikendijk tegen een geduchte concurrent op de ranglijst, de huidige nummer 7, Berghem Sport. Onder toeziend oog van burgemeester Hanne van Aart van de gemeente Loon op Zand wist DESK de punten op de Eikendijk te houden. Het elftal van DESK won met 4-2 van de ploeg uit Berghem en kruipt zoetjes aan richting de subtop.

Zeven uit Drie voor de Dertien-één

Na een aantal teleurstellende wedstrijden werd de maand april een maand van buigen of barsten voor de O13-1, de degradatiestreep kwam weer dichtbij. Emplina, een-na-laatste naderde tot 4 punten. De laatste twee plaatsen worden beloond met directe degradatie naar de hoofdklasse.

De ommekeer werd ingezet in Rosmalen tegen het grote OJC. Koploper met maar 5 doelpunten tegen (2 van ons) en had de week daarvoor directe concurrent RKDVC met 3-0 verslagen. Met 11 fitte spelers, later aangevuld met Milan uit de O12 begonnen we aan deze pittige klus. Verdedigen is ook een vak en als dat tot in perfectie wordt uitgevoerd, fantastisch om te zien! OJC beet zich stuk en verliet met een ervaring rijker en een illusie armer het veld. Een 0-0 die als een winst voelde.

Na de koploper volgde de nummer laatst. Het ooit zo grote Schijndel heeft het moeilijk en is inmiddels gedegradeerd. Uit hadden we het lastig al wonnen we uiteindelijk verdiend. Het grote gevaar was de omschakeling met de week ervoor tegen OJC. Van compact verdedigen op eigen helft zouden de ruimtes tegen Schijndel veel groter worden en daarmee ook de afstanden die de spelers moeten overbruggen. Een knappe prestatie om uiteindelijk zonder problemen met 5-0 van het veld te lopen en doen wat verwacht en geëist werd, 3 punten.

Afgelopen zaterdag een echte testcase tegen Berghem Sport. De wedstrijdbespreking was deze keer voorzien van filmbeelden en bovendien was het bestuur, ouders en de speciale gast burgemeerster Hanne van Aart aanwezig. Berghem was de eerste maanden van de competitie koploper en in die periode verloren wij daar ook met 3-1. Toch was in die wedstrijd al wel duidelijk dat we zeker niet kansloos zijn tegen dit team. We begonnen sterk en mistten twee goede kansen. Na 10 minuten kwam Berghem voor de eerste keer op onze helft en profiteerde gelijk van een fout, 0-1 achter. Desk is aangeslagen en gaat mee in het voetbal van Berghem, veel pittige duels op het middenveld volgen omdat veel spelers iets extra’s met de bal willen doen. Voor rust kan Desk nog gelijk maken uit een individuele actie. De rust is een mooie periode om tot rust te komen, afspraken te herhalen en te beseffen dat alleen met ons eigen spel een resultaat behaalt kan worden. Desk komt goed uit de kleedkamer en snel wordt orde op zaken gesteld. Een goede scheidsrechter zorgt er ook voor dat acties, die niet veel met voetbal hebben te maken, niet de overhand krijgen. Dat Berghem vlak voor tijd nog de 4-2 maakt, deerde ons niet meer. Als kers op de taart gingen we nog even met de burgemeester op de foto.

We hebben nu 11 punten afstand genomen van de degradatiestreep. Emplina heeft 5 wedstrijden om deze achterstand in te lopen waaronder in de laatste wedstrijd tegen ons. We zijn er nog niet maar een grote slag is geslagen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg gaan we proberen om een stabiele plek in de middenmoot te bemachtigen.

Bekijk het fotoverslag van Lisette v/d Herik op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: