Dussense Boys JO10-1 – DESK JO10-1 (4-1)

28-04-2018 om 21:12 JO10-1, Wedstrijdverslagen

2018-04-28-dussense-boys-desk-jo10-1

Sussen in Dussen

Op een druilerige zaterdagochtend vertrokken de spelers van JO10-1 naar het pitoreske Dussen. Vorig seizoen won de ploeg daar met 3-7 en de tegenstander van vandaag wachtte op hun eerste winstpartij deze competitie. De gemoederen werden vorig seizoen aan de zijlijn gesust en beide ploegen stonden weer op het veld tegenover elkaar. Onderschatting is dodelijk deze competitie, evenals gebrek aan scherpte en felheid. Door het ontbreken van Stijn, Tygo en Noud leende hoofdtrainer Ron Damen twee spelers, in de personen van Kevin en Daan, die de ploeg kwamen ondersteunen.

De aftrap laat even op zich wachten als de scheidsrechter wat verlaat aan komt met zijn fluit. Om vijf over half elf vindt dan de aftrap plaats op het hoofdveld van Dussense Boys in de klei. DESK direct fel druk en in de aanval. Het eerste gedeelte van de eerste helft is DESK de bovenliggende partij. Een laag afstandsschot van Ché die heerlijk door tetst op het natte gras wordt in de korte hoek corner getikt door de Dussense doelman.

De ploeg zet de tegenstander goed onder druk en af en toe komt Dussen er uit en zet het direct de verdediging van DESK aan het werk. Ties, Timm en Daan achterin hebben nog geen gevaar gehad. Een tackle van DESK op een speler van Dussense Boys wordt bestraft met een vrije trap. De aanloop wordt genomen, het schot vanaf de zijkant wordt gedragen door de wind en ploft zo over doelman Delsasso achter hem in het doel. Dussen op voorsprong.

Niet veel later is er balverlies van DESK in de defensie, waardoor Dussen een twee-tegen-een situatie uit weet te spelen en de bal laag in de hoek naast Thyn binnen schuift. DESK op een 2-0 achterstand. Toch blijft de ploeg voetballen en krijgt het kansen op de aansluitingstreffer. Kevin en Siem vuren venijnige schoten af op het Dussense doel, maar de bal wil er nog niet in.
Daar het DESK is dat met druk vooruit voetbalt is het Dussen die in de aanval gaat en gestuit wordt met een tackle van Ties die corner gaat. De hoekschop wordt ingedraaid en eenvoudig binnen geknikt. De tegenstander krijgt drie kansen en deze vliegen er alle drie in.
Met een 3-0 ruststand gaan beide ploegen naar de kleedkamer. Direct na rust is het DESK dat goed uit de startblokken komt. Ché geeft een steekpass, door het hart van de Dussense defensie, die bij Kian v/d Power belandt. Kian stuit op de uitkomende keeper en Ruben weet in de rebound de bal op te pikken en door te stomen naar het lege doel om de 3-1 binnen te prikken.

De kopjes gaan weer even omhoog en DESK krijgt weer kansen. Siem met een corner vanaf de rechterkant slingert de bal voor de pot. De bal schiet door op het natte gras en Ché neemt de bal vol op de pantoffel. Het schot vlamt naast het doel en DESK moet weer in zijn achteruit voor de razendsnelle omschakeling van de ploeg uit Dussen aan de rechterkant. De DESK defensie krijgt de aanvaller niet gestopt die vanaf de rechter zijkant verwoestend uithaalt op het doel van Delsasso. Stand 4-1.

In de slotfase probeert Ruben er nog een doelpuntje bij te prikken maar de poging van Smit wordt tot corner verwerkt. De scheidsrechter fluit af en het is DESK dat de scherpte miste in de passing en de afronding. Het kende tegen een uitermate efficiënt Dussense Boys die 5x gevaarlijk zijn geweest een tegenstander die revanche nam op vorig seizoen. DESK speelde bij vlagen goed voetbal, bleef knokken, maar maakte het zichzelf moeilijk met verkeerde keuzes en het ontbreken van scherpte. En daar profiteerde de tegenstander goed van vandaag.

Komende speelronde speelt DESK weer thuis op de Eikendijk en neemt de ploeg het op tegen Almkerk.

Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: