Oostkapelle 2 – DESK Zat. 3 (0-3)

29-04-2018 om 17:39 DESK 3 za., Wedstrijdverslagen

desk zat 3

DESK nu écht veilig!

De mannen van DESK Zat. 3 mochten zaterdag wederom een eindje rijden om een potje te ballen. Om 9.15 uur verzamelde het team zich op d’n Eikendijk, waarna om half 10 werd vertrokken richting het verre Zeeland. Zonder Timothy Heuer (die weer eens op vakantie moest), prikker Vincent Peters (had een bruiloft van een verre bekende), de al lang geblesseerde Nicky Jonkers (hij komt terug mensen!) en trainer Anton Peters (die met z’n snoet weer eens in de zon zit), trapten de bezoekers om 12.00 uur af onder leiding van trainer Max Mertens. Aan zijn zijde het trouwe duo Emanuel van Gastel en Thijs Dingemans en fotograaf Nick Mertens, alias de beste linksback die DESK ooit heeft gehad. Om de bank warm te houden reisde Romy (vriendinneke van Tom) mee naar Oostkapelle, waar het koude briesje van het strand voelbaar was.

De opdracht voor DESK was duidelijk: punten pakken! Bij winst zou DESK zich veilig spelen en daarom ging het vanaf minuut 1 vol op de aanval. Toch was het laagvlieger Oostkapelle (slechts 6 puntjes uit 20 wedstrijden) dat de wedstrijd dicteerde. De ploeg was veel in balbezit en zocht zo nu en dan naar de verrassende openingsgoal. Toch werd de thuisploeg niet echt dreigend. Mede ook door een sterke Kaatsheuvelse verdediging en prima fungerend middenveld met Mikey Parami (die van VVSB) en Rens van Hulten aka ‘Rens Gezelligo’. DESK loerde geregeld op de counter en met de rappe flankspelers Damian Smit en Tom de Bruijn zat dat wel snor. Damian ging zo nu en dan op de brommert richting de achterlijn om achter verloren ballen aan te rennen, maar echt dreigend werd DESK niet.

De eerste helft leek uit te lopen op een bloedeloze 0-0, maar ja dan heb je altijd nog spits Mitchel Wolffs die op de juiste plek staat. Na een goede actie die wordt opgezet door Dennis Haans (die weer lekker slaperig uit z’n ogen keek), komt de bal bij Tom terecht die de bal keurig inspeelt op Mitchel. Mitta draait knap weg en schiet de bal vijf minuten voor rust beheerst in de verre benedenhoek: 0-1.

Direct na rust speelt DESK de thuisploeg in de tas. Dennis stuurt Damian de diepte in met een heerlijke crosspass en de keepert van de thuisploeg komt uit maar moet dat eigenlijk niet doen. Je raadt het al: hij is te laat en Damian Ronaldinho denkt niet na en lepelt de bal keihoog over de keeper van zo’n 25 meter afstand. Een wereldgoaltje! 0-2.

Daarna is het gedaan. Oostkapelle gooit nog wel wat verse krachten erin, maar het tentfeesie van de avond ervoor laat toch z’n sporen na. En DESK profiteert daar uitstekend van. 10 minuten voor tijd wordt de wedstrijd beslist na weer wat miraculeus optreden van de keeper. Een hoog schot van Free Ricka van Tilborgh (en ja die zijn haaaaaard!) lijkt tegen de lat te verdwijnen, maar de keeper slaat de bal zo voor de voeten van Mitchel. Als een koelbloedige, gierige, scorende, azende spits staat Mitta uiteráárd op de juiste plek om binnen te tikken: 0-3.

Oostkapelle zoekt daarna nog naar een aansluitingstreffer maar keeper Dennis van den Beukel redt twee keer keurig op een inzet. Daardoor pakt DESK de zakelijke winst in de buurt van Zoutelande (dat dorpje van dat nummer dat plat wordt gedraaid). Door de winst duwt DESK Oostkapelle ook meteen richting de tweede klasse; die ploeg ontloopt degradatie haast niet meer. Maar belangrijker nog: de mannen van Zat. 3 handhaven zich het eerste jaar in de 1e klasse meteen. Een prima prestatie!

De komende weken wachten nog wel vijf zware wedstrijden: drie verre uitwedstrijden en twee keer tegen kampioenkandidaat De Meeuwen. Volgende week, 12.45 uur eerst Walcheren uit (Vlissingen).

Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: , , ,