TSC – DESK (2-0)

29-04-2018 om 16:27 DESK 1, DESK Nieuws, Speciale aandacht

2018-04-29-tsc-desk

TSC stopt ongeslagen reeks DESK

Vanmiddag op Sportpark De Warande in Oosterhout wist TSC met 2-0 te winnen van DESK. DESK zet in de beginfase van de wedstrijd goed druk vooruit en het zoekt gretig de aanval.  Jur Molenschot verrast bijna de doelman uit Oosterhout als zijn voorzet vanaf links net over het doel getikt wordt door de doelman van TSC. Het is DESK dat het spel bepaalt met een enkele uitbraak van TSC.

Mitchell Bastianen op stoom die de defensie van TSC onder druk zet. Het schot wat Mitta lost wordt gekraakt door de verdediging van de ploeg van Ad van Seeters. Niet veel later is het TSC wat voor het eerst gevaarlijk is. Dylan trekt aan de handrem met een vrije trap aan de linkerkant van het veld als gevolg. De vrije trap wordt net over gekopt op het doel van Carlo v/d Beukel.
In het tweede deel van de eerste helft is het TSC dat de score opent. Een harde lage voorzet vanaf de linkerkant schiet dwars door de defensie van DESK richting de tweede paal. Daar wordt slecht gedekt en het is de vrije man van TSC die snoeihard de bal op het doel van DESK poeiert. Onderweg nog aangeraakt verdwijnt de bal tegen de touwen en is v/d Beukel kansloos. TSC op een 1-0 voorsprong.

Voor rust is er weinig te melden van beide kanten en dus gaan we met een 1-0 tussenstand de rust in. DESK na rust sterk uit de kleedkamer, de druk blijft op de thuisploeg maar de kansen die DESK krijgt zorgen voor weinig gevaar. Het is dan ook TSC dat op 2-0 komt. Knullig balverlies op de helft van TSC zorgt voor een snelle omschakeling over rechter flank. Een vlijmscherpe voorzet vanaf de rechterkant valt perfect op het hoofd en kan snoeihard binnen gekopt worden.

In de slotfase drukt Mathijs Emmers door en had de bal knap bij zich. Het is vervolgens Django Hooymayers die de bal niet weet te drukken, maar met zijn chocoladebeen vol op de lat poeiert. DESK bijna met de aansluitingstreffer. Niet veel later is het Ronny de Bresser die vanuit de tweede lijn de bal op het doel volleert, maar ook zijn poging treft geen doel. Het is TSC dat de tweede plaats overneemt van DESK, met effectief voetbal en het benutten van de spaarzame kansen.

Volgende week speelt DESK thuis tegen Oosterhout, de huidige nummer 4,  en zal het proberen om de derde periode naar zich toe te trekken. TSC heeft reeds de eerste periode op zak en het zal JEKA zijn die als koploper het seizoen zal afsluiten. DESK zal zich richten op de derde periode om voor promotie naar de Tweede Klasse te gaan.

Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

 

Tags: