WSC JO17-5 – DESK JO17-4

29-04-2018 om 22:37 JO17-4, Wedstrijdverslagen

2018-04-28-wsc-desk-jo17-4

DESK wint derby tegen WSC

Op zaterdag 28 april was de streekderby voor DESK JO17-4 tegen WSC. Uitgaande van de ranglijst dachten sommigen dat het een makkelijke overwinning moest worden maar uit in Waalwijk is altijd lastig en het werd ook een moeilijke middag.

In de eerste helft waren wij de betere ploeg en we kregen wat kleine kansjes maar we wisten deze niet te verzilveren. Het was WSC dat de openingstreffer maakte. Uit een corner werd de bal niet helemaal goed weggewerkt en van afstand trof de bal het doel. Hierna begon de irritatie bij ons toe te slaan en begonnen we ook tegen onszelf te voetballen maar gelukkig werd het voor rust nog wel gelijk. Uit een voorzet van Kevin wist Stijn binnen te prikken. Ruststand 1-1.

In de eerste vijf minuten na rust kregen wij al snel twee grote kansen via Stijn en Jochem maar helaas schoot Stijn de bal op de keeper en kopte Jochem net naast. Hierna werd WSC beter en met een zondagsschot kwam de thuisploeg op voorsprong. Niet veel later was het weer raak. De speler ging naar binnen en schoot in de korte hoek aan. 3-1. Toen moesten wij de knop gaan omzetten en gaan aanvallen. Dat deden we en we wisten de wedstrijd om te keren. Stijn wist nog twee keer te scoren waardoor het 3-3 werd. Wij bleven voetballen en uit een vrije trap van Max kwamen wij zelfs op voorsprong. Het werd ook nog 3-5 door weer een doelpunt van Max. We dachten dat de overwinning binnen was maar vlak voor tijd kregen wij nog een penalty tegen en werd het 4-5. Gelukkig floot de scheids direct na deze penalty af.

Volgende week spelen wij een thuiswedstrijd tegen Audacia en dan hopen we de drie punten in Kaatsheuvel te houden.
Sam Haarbosch

Tags: