DESK Kanjers trainen als prof’s bij RKC

02-05-2018 om 23:02 DESK Nieuws, Jeugdvoetbal, Kanjers M1, Kanjers M2, Kanjers M3, Kanjers M4, Wedstrijdverslagen

2018-05-02-rkc-waalwijk

Leven als een prof met de DESK Kanjers!

Vandaag stond er een heerlijke training op het programma voor de Kanjers van DESK. Alle 5- en 6-jarige Kanjers konden zich aanmelden voor het uitje wat gepland stond. Een complete middag trainen en plezier bij RKC Waalwijk in het Mandemakers Stadion. Een dertigtal Kanjers had zich aangemeld voor het uitje en verzamelde om 13:15u op de Eikendijk.

In een flinke colonne met auto’s vertrok de stoet naar Waalwijk richting het Mandemakers Stadion naar de hoofdingang. Dertig stuiterende Kanjers moesten even wachten in de entree van het stadion, waarna de spelers met de coördinatoren Esther v/d Woerdt, Tommy Soyer en Dieter Cleijn naar de kleedkamer gingen.

Daar werd de grote groep toppers opgevangen door drie medewerkers van RKC en de Kidsclub. Even een korte intro, ssst even stil, waarna de Kanjers via de catacombe van het Mandemakers Stadion richting het hoofdveld vertrokken. De ouders en supporters hadden alvast een plaatsje op de tribune gevonden om de spelers te ontvangen als ze het veld op komen.

Twee aan twee komen de Kanjers stralend het hoofdveld opgelopen onder luid applaus van de aanwezige ouders en supporters. De spelertjes wordt op de middenstip ontvangen door

Dan komen de trainers het veld op. Maar liefst 6 spelers van RKC Waalwijk komen een voor een enthousiast naar de middenstip gerend. Doelman Etienne Vaessen, verdedigers Robby Ndefe en Paul Quasten, middenvelders Nikki Baggerman en Daan Rienstra en aanvaller van RKC Waalwijk Johan Voskamp verwelkomen de Kanjers van DESK.

Een complete training wordt er gestart met een pittige warming up in de middencirkel. Eerst de spieren goed los gooien en rond rennen, gevolgd door een tikspel waarbij de selectiespelers alle Kanjers een voor een proberen te tikken. Daarna even rekken en strekken en dan worden de dertig stuiterballen opgesplitst in drie groepen.

Alle Kanjers goed opgewarmd werken allemaal een dribbel-schietspel, een pass-schietspel en een partijvorm af op het hoofdveld van het Mandemakers Stadion. Als afsluiter worden de Kanjers al getrakteerd hoe het is om op een halfveld te voetballen. Nu zijn onze toppertjes nog een “klein” kwartveld gewend, maar de groep heeft geen probleem met de hoeveelheid ruimte op het halfveld.

Eén bal, twee grote goals en dertig stuiterende Kanjers vliegen met z’n allen over het hoofdveld. Team Blauw scoort de eerste treffer als Mees van Ingen de bal tegen de touwen jaagt. Licht overwicht van team Blauw wordt gevolgd door een heerlijke scrimmage voor het doel van team Geel. De bal wil er maar niet in, de verdediging van team Geel weet de bal na twee minuten uit het doelgebied te werken. Team Geel in de aanval, maar een razendsnelle omschakeling van team Blauw zorgt er voor dat Siem Blok de tweede treffer op het scorebord zet.

Er wordt met z’n allen nog een groepsfoto gemaakt met de mascotte en alle spelers van RKC, waarna de kids aan de stadiontour beginnen. De kleedkamers, de catacombe, de persruimte, het krachthonk, de prijzenkast, de hoofdingang, de fanshop, de materiaal- en wasruimte, het sponsorhome, alle prominente RKC-ers die vereeuwigd zijn met portret op de sponsoretage, echt alles hebben we kunnen zien.
Heerlijke anekdotes en kinderlogica bij de kleedkamer van de scheidsrechters waar een foto van Kevin Blom hangt. Vanwege de privacy noemen we niet de vraagsteller, maar de vraag was: “Is die man dood?” Een andere heerlijke opmerking bij het betreden van de trap naar de eerste verdieping wordt een vlek op het plafond gespot: “Daar heeft iemand koffie geknoeid”.
Na de rondleiding en de training werden alle Kanjers getrakteerd op frietjes, een frikandel of kroket en drinken. Om kwart voor vijf keerden alle spelertjes voldaan en vol van alle indrukken terug naar de ouders bij de hoofdingang. Een geweldige middag als prof rijker mogelijk gemaakt door RKC Waalwijk en de Kidsclub. Een speciale dank voor de medewerkers en spelers van RKC Waalwijk voor deze schitterende ervaring voor onze DESK Kanjers.
Wellicht dat er over 15 jaar een van onze Kanjers in het Eerste van RKC speelt, wie weet!
Bekijk alle foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: , ,