DESK JO10-1 – Almkerk JO10-1 (7-1)

05-05-2018 om 13:20 JO10-1, Wedstrijdverslagen

2018-05-05-desk-jo10-1-almkerk

DESK beloont zichzelf!

Vandaag werd het team van hoofdtrainer Ron Damen in het zonnetje gezet en beloond door goed voetbal. De wedstrijd tegen Almkerk stond onder leiding van Dick Jol-De Sasso op een zonovergoten sportpark Eikendijk.

Direct na de aftrap gaat DESK er op. Het zet druk en voetbalt vooruit. Het is rechtshalf Siem Rombouts die de score al vroeg opent. Siem trekt naar rechtsbuiten gaat voor een voorzet en ziet dat zijn scherpe hoge voorzet door de handen van de doelman uit Almkerk glipt. Het is gelijk 1-0 voor DESK. De beginfase is voor DESK, maar Almkerk krijgt meer grip op de aanvallen en begint ook vooruit te voetballen.

Levensgevaarlijk balverlies op het middenveld van DESK biedt Almkerk de omschakeling aan. Op volle snelheid gaan de Blauw-Witten op het doel af van De Sasso, maar het is Timm de Jong die het gat dicht loopt en de bal weg werkt.

Als Almkerk sterker wordt krijgt DESK een grote kans in de omschakeling. Van achteruit is Ties van Laarhoven die Siem laat vertrekken op rechts. Siem haalt de achterlijn, trekt de bal laag voor, waar Kian v/d Power op een meter of 8 van het doel uithaalt. Het schot vlamt bovenop de deklat en gaat over.
Het wordt weer gelijk als Almkerk over de rechterflank weet op te stomen. De aanvaller van Almkerk kan ongehinderd door en poeiert de bal in de korte van het DESK doel. Stand 1-1. Kort daarop is er balverlies van DESK als Stijn v/d Pas in duel is met twee tegenstanders. Een counter volgt en de spits van Almkerk kan door op het doel van DESK. Thyn komt zijn doel uit, houdt zichzelf breed en ziet dat de spits van Almkerk de bal te scherp breed legt op de tweede aanvaller die hem binnen had kunnen prikken. Het blijft spannend en het is nog gelijk.
Kort voor rust is het DESK dat zich weer herpakt en aanvalt. Drie corners volgen van de voet van v/d Pas. De derde corner wordt uitverdedigd door Almkerk, maar de tweede bal valt bij Tygo van Gorp voor zijn rechter. Tygo haalt uit en jaagt de bal tegen de touwen.
Tygo vooruit spelend passt in op Stijn die vervolgens de bal breed legt op Ché. Ché met een indraaiend bal op het doel, maar het schot gaat net naast.
Met een 2-1 tussenstand gaan beide ploegen naar de kleedkamer voor de rust. Na de pauze is het DESK dat weer de aanval opzoekt. Het is Ties van Laarhoven die van rechts een kans krijgt en een schot op doel lost. De poging van Ties gaat net naast. Achterin zijn het Noud en Timm die de boel op slot proberen te houden en knokken zich goed door de aanvallen van Almkerk. DESK komt op 3-1 als een corner van Siem voor de voeten van Kian valt. V/d Power jaagt de bal heerlijk tegen de touwen en tekent voor de 3-1.
Direct na de aftrap van Almkerk is het dezelfde V/d Power die druk zet, de bal over kan nemen, en dwars door de Almkerkse defensie door kan dribbelen. Kian kijkt de doelman in de ogen, legt aan voor het schot, haalt de trekker over en schuift de bal beheerst langs de keeper in het doel. DESK riant op een 4-1 voorsprong.
Niet veel later is het Ché Cleijn die zijn doorjagen beloond. Ché laat zich niet van de bal zetten, trekt richting het doel en legt de bal voor zijn favoriete linker en haalt verwoestend uit. De score wordt uitgebreid naar 5-1. Almkerk komt er nog sporadisch uit en krijgt een corner. De afvallende bal wordt vanaf de linkerkant opgepikt en boven op de linker kruising gejaagd. Een mooie kans van de tegenstander.
Even later is het Tygo die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd op het scorebord zet. De ploeg van Damen en Van Laarhoven voetbalt een heerlijke pot en speelt een van de betere potjes van dit seizoen. Een ingooi voor DESK op Ché die de bal controleert en laag voortrekt op de inkomende Stijn v/d Pas. Stijn pikt ook zijn doelpunt mee en tekent voor de 7-1.
In de slotfase is het Noud de Kock die bijna zijn treffer voor het team maakt. Noud schiet goed van afstand laag op het doel, maar zijn schot wordt op het laatste moment gekraakt en kan worden weg gewerkt.
DESK wint verdiend en speelde een van zijn betere wedstrijden dit seizoen.
Goed gespeeld boys!
Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: