Sprundel VR1 – DESK VR1 (2-3)

06-05-2018 om 22:44 DESK Nieuws, Vrouwen 1

2018-05-06-sprundel-desk-vr1

DESK Vrouwen kloppen Sprundel!

Vandaag staat de belangrijke wedstrijd tegen Sprundel op het programma. Sprundel is een directe concurrent in de race voor competitiebehoud en heeft een aantal wedstrijden minder.

Op een warme zondagmiddag waar zoveel mogelijk verkoeling wordt gezocht in de warming up beginnen de dames een kwartiertje later dan gepland aan de wedstrijd.

Al vroeg in de wedstrijd heeft DESK al een aantal kansen. Naomi wordt 1 op 1 gestuurd maar de centraal verdediger kan nog herstellen. Daarna is het Kiki die een voorzet nog net kan raken met haar teen, maar ook dit resulteerde niet in de openingstreffer.

Hierna herpakt sprundel zich en begin te drukken. De wedstrijd gaat op en neer. Hierna legt sprundel de bal terug op de 16, waarna de aanvoerder in 1x de bal de rechterhoek van de goal in schiet.

DESK zet elkaar weer op scherp. Esther stuurt een lange bal naar voren waar Kiki achteraan gaat. Na trekken van de tegenstander krijgen we een vrije trap. Esther schiet hem laag onder de muur door waarna Kiki de bal naar de hoek stuurt, maar de keeper kan er nog net bij.

De eerste grote kans is weer voor DESK. Een vrije trap vanaf de middenlijn neemt Naomi aan op de borst maar schiet helaas over. Vlak daarna is het zover: Esther geeft weer een mooie pass op Naomi. Naomi houdt hem vast en Lauri sluit bij vanaf het middenveld, neemt aan en jaagt de bal de kruising in, 1-1!!

Een paar min later gaan we de rust in. De wedstrijd begint weer gelijk op. De aanvaller van Sprundel komt 1 op 1 na een steekpass, maar Noortje staat goed op te letten en werkt de bal weg. DESK pept elkaar op en gaat werken voor elkaar. Lauri gaat diep lopen en krijgt de bal op maar van Esther. Ze komt 1 op 1 en schiet de bal achter de keeper, 1-2!!

DESK drukt door en kan een aantal keer op goal schieten. Helaas resulteer dit niet tot een verdere voorsprong. Ook Sprundel komt weer meer in het spel. De verdediging en Noortje staan goed en voetballen goed onder de druk uit.

Weer eenzelfde combinatie tussen Esther en Lauri zorgt voor gevaar. Lauri gaat diep de hoek in en legt de bal panklaar op het hoofd van Kiki die hem genadeloos de goal in knalt: 1-3!!

Hierna gaat het even mis waardoor de spits van Sprundel aan de bal komt. In de eerste instantie kan Noortje hem nog afstoppen, maar in de tweede instantie schiet ze de bal alsnog de goal in: 2-3.

Het is nog een dik kwartier spelen en DESK is erop gebrand om de wedstrijd uit te voetballen. Hier slagen de dames glansrijk in en de drie punten gaan mee terug naar Kaatsheuvel!

Tags: ,