DESK JO10-1 – Heukelum JO10-1 (7-2)

12-05-2018 om 15:11 JO10-1, Wedstrijdverslagen

2018-05-12-desk-jo10-1-heukelum

DESK beloond na hard werken!

Zaterdagochtend stond er voor de jongens van DESK JO10-1 een pittige wedstrijd op het programma. De ploeg van hoofdtrainer Ron Damen mocht aantreden tegen de nummer 4 uit de 2e Klasse, Heukelum uit de provincie Gelderland.

DESK begint fel en zet de tegenstander goed onder druk. De eerste grote kans is voor DESK. Via de linkerkant een lekkere combinatie tussen Ché, Ruben en Kian. Kian legt de bal breed voor Siem die mee opgekomen is en hard voor het Heukelumse doel voor schiet. Niet veel later probeert Ché het van afstand, maar de doelman pakt het afstandsschot.

Zo zien we dit seizoen wel vaker, dat DESK goed voetbalt, en dan toch op achterstand komt. En zo geschiedde. Heukelum in de aanval met een half hoge indraaiende bal voor het doel van De Sasso. De bal daalt en wordt met het hoofd verlengd in de verre hoek van dichtbij.

DESK recht de rug en na een goede fase van aanvallen wordt de werklust beloond. Ché Cleijn draait vanaf de linkerkant van het veld de bal op Stijn v/d Pas. Wat daarna gebeurt is niet te beschrijven. De bal valt achter Stijn die de voorzet al opgegeven had, maar hij zwaait met zijn been achteruit en hakt zo de bal in de verre hoek. Een weergaloos doelpunt van V/d Pas. Stand 1-1.

DESK voetbalt goed. Benut de ruimtes op het middenveld met Siem, Noud en Kian en achterin wordt met Ruben, Timm en Ties ook weinig tot niets weg gegeven. Voor rust wordt het 2-1 voor DESK. Het is Ché die met twee verdedigers in zijn rug de bal in zijn voeten aangespeeld krijgt. Ché kapt een verdediger uit en legt de bal klaar voor zijn linker. Hij haalt uit en schuift de bal hard in het doel.

Goed samenspel en werken voor elkaar geeft DESK bijna de 3-1 voor de rust. Het is Siem die tot twee keer toe de keeper tegen komt die knap de pogingen van Siem weet te pareren.

Scheidsrechter Van Woensel fluit voor de rust en beide ploegen gaan aan de ranja. Na rust is het DESK dat weer vol in de aanval gaat en de tegenstander achteruit drukt. Kort na de ranja is het Stijn v/d Pas die voor zijn tweede doelpunt tekent. Daarna gaat het hard. Een corner voor DESK die hoog ingedraaid wordt. Ché Cleijn poeiert de bal tegen de touwen jaagt. Stand 4-1.

Even later is het DESK in de omschakeling met Noud de Kock. Noud geeft een heerlijke steekpass op Kian v/d Power die voor het 5e doelpunt van DESK tekent. Ook Ruben wordt beloond nadat hij een forse tackle ontwijkt en op het doel van Heukelum af stormt. Met rechts krult hij de bal hoog in het doel. Stand 6-1.

Heukelum komt er nog sporadisch gevaarlijk uit. Een corner voor de tegenstander valt bij de tweede paal bij een vrije speler die de bal ineens hard op de deklat poeiert. DESK gewaarschuwd. De tegenstander weet toch iets terug te doen. Een aanval vanaf de linkerkant wordt afgerond en daarmee wordt de 6-2 op het scorebord gezet.

Even later is het weer Ruben Smit die voor een doelpunt zijn mondhoeken omhoog gooit. Ruben prikt de 7-2 binnen voor DESK. In de slotfase is het DESK dat met een mannetje minder de wedstrijd uitspeelt en knap de drie punten pakt.

Mooie overwinning boys!

Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: