DESK Zat. 2 – Altena 2 (4-2)

12-05-2018 om 16:48 DESK 2 za., Wedstrijdverslagen

2018-05-12-desk-zat2-altena2

DESK te sterk voor Altena

Op een zonnige Eikendijk en met een heerlijke derde helft in het vooruitzicht treden de routiniers van DESK Zaterdag 2 op veld D aan tegen Altena. DESK met een sterrenensemble komt op de verjaardag van Mark Palli op voorsprong. Het is Jelle Hakkert die de jarige Palli trakteert op een assist, waarna Palli de score opent.

1-0 DESK – Altena, doelpuntenmaker Mark Palli. Fiesjat Palli.

DESK komt in de eerste helft op een marge van twee doelpunten als Joep v/d Hurk heerlijk wegdraait van de tegenstander en de bal met links tegen de touwen aan jaagt. In de slotminuut van de eerste helft komt het moment van de dag. Een vrije trap voor Altena op een heerlijke plaats wordt genomen en vlamt richting de bovenhoek van het DESK-doel.

Doelman Emile Aalbers hing al een minuut of vijf in de lucht en ziet de bal richting de kruising gaan. Emile zweeft nog effe een minuutje door richting de bovenhoek en weet de doelpoging te verijdelen. Met een ruststand van 2-0 gaan de ploegen aan de thee.

Na rust kan Altena de aansluitingstreffer forceren. Het krijgt een pingel en de bal wordt op 11 meter gelegd voor het doel van DESK. De speler neemt zijn aanloop, Emile ziet al welke hoek deze kiest, en weer is het Aalbers die laag suizend over het gras de verre hoek in duikt en de penalty stopt.

DESK in de opbouw van achteruit. Emile gooit de bal op Jelle Hakkert. Hakkert passt achterin breed op Palli, Palli speelt Adri Govers in op het middenveld die met een heerlijke steekpass Jorg Snoeren lanceert. Jorg oog-in-oog met de goalie uit de klei weet de uitkomende doelman te verslaan en schuift de bal beheerst in het doel. DESK riant op 3-0.
Menno Oosterwaal verlaat het veld voor Thom Koot, die al kapot was van de warming up in de dugout. Toch is het Thom Koot die er aan de rechterflank vandoor gaat en richting de cornervlag trekt met een tegenstander in zijn broek. Thom kapt zijn tegenstander achter het standbeen uit en jankt de bal richting de tweede paal.
Bij de tweede paal is het Giel v/d Boom die, net als Aalbers ook al een half uur in de lucht hangt, de bal terug kopt op de instormende Govers. Adri tussen twee kleiboeren in poeiert de bal snoeihard tegen de touwen en brengt DESK daarmee op 4-0.
Palli kan aan de pils op zijn verjaardag en wordt gewisseld voor Kukel. Het wordt 4-1 als een afstandsschot plots achter doelman Aalbers binnen valt. Koud in het veld wordt Stephan van Kuijk (Kukel voor intimi) flink aangetikt. Dat wordt een kruk mee de wei in naar Fairytale. Stephan wordt gewisseld voor Rickie Maton die de plaats van Van Kuijk in neemt.
Altena krijgt kansen maar het is weer de routinier Aalbers die de bal uit de korte hoek tikt. Een diepe bal van Altena richting de voorhoede. Vriel staat te vlaggen alsof ie de finish op het circuit van Catalunya staat te zwaaien en ziet dat de scheids het appèl van buitenspel naast zich neer legt. Het wordt 4-2 als Altena van dichtbij binnen kopt.
Met een 4-2 overwinning van DESK maakt de ploeg zich op voor de derde helft op de wei in het Stroatje bij Fairytale.
Bekijk de foto’s op de Facebook-pagina van DESK.

Tags: ,